Mesajul cutremurător al unui medic român care tratează bolnavi de COVID-19 în Italia: "Mi-am scris testamentul"

Mesajul cutremurător al unui medic român care tratează bolnavi de COVID-19 în Italia: "Mi-am scris testamentul" © facebook

Medicii din toată lumea sunt puși la cea mai mare încercare din toată cariera lor. Luptă cu noul virus apărut cu mâinile goale, cot la cot cu colegii lor, neștiind ce le va aduce ziua de mâine.

Mesajul șocant al unei doctorițe românce din Italia a fost publicat de către o rudă a ei, marcată de cuvintele femeii.

Dj-ul Silviu Andrei a ales să publice acest mesaj primit de la Carmen, medicul care luptă zi de zi cu virusul ucigaș.

"Ea este Carmen. E cumătra mea pentru că eu i-am botezat superba fetiţă, Iris, dar mult mai important peste acest grad de rudenie e prietenia dintre noi de peste 25 de ani. Ea şi Cristi, soţul ei şi prietenul meu drag, locuiesc în Alba, Italia. Carmen a studiat medicina în Italia şi acum luptă pe frontul covid-19 umăr la umăr cu medicii italieni în cea mai cruntă provocare din timpul vieţii noastre, în Spitalul din Alba, provincia Cuneo, Asl Cn2.", își începe Silviu mesajul.

Bărbatul continuă și publică mesajul lui Carmen.

"Astăzi, Carmen mi-a scris pe whatsapp un mesaj care m-a dărâmat şi mi-a smuls un val de lacrimi. Îl redau integral ca să înţelegeţi amplitudinea pandemiei prin ochii cuiva care a ales să LUPTE! pentru oameni în linia întâi.", mai spune Silviu Andrei.

Mesajul unui medic român din linia întâi a Italiei

" - Sunt eu Silviule, acestea sunt fotografii de pe un câmp de luptă. Combat în fiecare zi, pt cel puţin 12 ore cu un duşman necunoscut. Suntem în război.... persoane ce mor ... repede, singuri, sofocaţi de o polmonită interstiţiala bestială. Nu sunt reguli...se îmbolnăvesc toţi, şi mai tineri, şi mai bătrâni. Ieri a murit cumnatul unei colege...62 ani, fără patologii precedente...Aseară, în tura de noapte, alţi 3 erau gravi...nu ştiu ce să mai cred...Mi-e frică, mi-e frică cu adevărat...", scrie Cermen în mesajul pentru prietenul său de suflet.

Femeia continuă: "Când ajung acasă încerc să mă izolez... nu mai dorm în aceeaşi cameră cu Cristi (şi asta mă doare, căci am nevoie de suport, de îmbrăţişări), nu o îmbrăţişez pe Iris, dezinfectez încontinuu tot! E un coşmar, chiar şi atunci când va fi terminat, vor rămâne în mine multe găuri, spaţii moarte....de durere!".

Marcată de oboseală și frică, femeia îi mărturisește lui Silviu că și-a scris chiar și testamentul. 

"Oricum mi-am scris testamentul...important e ca Iris să nu rămână singură (nu glumesc). Dar poate, un sistem genetic şi imunitar valid şi robust mă pot salva. Silviule, nu subevalua situaţia. Rămâi în casă, nu avea contacte la mai puţin de 2-3 m distanţă, pune-ţi mascherina (mască) când ieşi, mănâncă regulat şi sănătos...Consumă multe citrice şi evită alcoolul...", se mai arată în mesajul medicului român.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro