Alertă ANM. Cod portocaliu de vijelii și grindină în mai multe județe ale țării

Alertă ANM. Cod portocaliu de vijelii și grindină în mai multe județe ale țării © arhivă

ANM a emis o nouă avertizare meteo! Meteorologii anunță că de miercuri, la prânz ,intră în vigoare un cod portocaliu de vijelii, grindină, descărcări electrice și ploi torențiale. Mare parte din județele țării vor fi afectate. 

Cod portocaliu emis de ANM

Avertizarea meteo de cod portocaliu este valabilă între 20 mai, ora 13:00 și 21 mai, ora 06:00.
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente.

În intervalul menționat, în Oltenia, local în Muntenia, în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vor fi vijelii, grindină, descărcări electrice și va ploua torențial, astfel încât, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat 60...70 l/mp.

Cod galben valabil până joi, la ora 06:00

ANM a emis și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. Vor fi vijelii, descărcări electrice și intensificări ale vântului! 

În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60...70 km/h, grindină și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Informare meteorologică pentru ziua de joi, 21 mai 

Totodată, și joi, între orele 06 și 23, se anunță ploi torențiale, vijelii și grindină. 

În sudul, centrul și sud-estul țării, precum și în zonele montane vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/m, precizează ANM.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro