ANM, anunț șoc despre vremea în următoarea perioadă. Este primăvară în plină iarnă!

ANM, anunț șoc despre vremea în următoarea perioadă. Este primăvară în plină iarnă! © Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a realizat prognoza pentru următoarea perioadă. Specialiștii anunță că următoarele două săptămâni, din perioada 20 ianuarie – 3 februarie, vor veni cu temperaturi neobișnuit de ridicate și că vom avea chiar parte de o veritabilă primăvară în plină iarnă.

Ianuarie. În popor este supranumită „Gerar”, iar motivul este unul evident: se presupune că este luna care aduce cele mai scăzute temperaturi. Termometrele contrazic aceste spuse folclorice și continuă ceea ce a început încă din toamnă: vom avea parte de temperaturi neobișnuit de ridicate.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

În mod obișnuit, această perioadă din an ar trebui să adune numeroase mase de aer continental polar care aduce temperaturi scăzute. În schimb, ne confruntăm cu niște mase de aer tropical, care pătrund pe teritoriul Europei și, implicit, al României.

În trecut, astfel de fenomene au adus niște maxime spectaculoase. În anul 2001, la Oravița, a fost înregistrată maxima absolută a lunii ianuarie, de 22,2 grade Celsius. Cea mai ridicată maximă a acestei luni din Capitală a fost înregistrată pe 29 ianuarie 2002: 18 grade Celsius.

Așadar, meteorologii anunță că acțiunea anticiclonului Azoric asupra continentului va aduce maxime mai ridicate decât ar fi obișnuit, în unele zone aducând chiar cu valorile tipice pentru sezonul de primăvară. Restul lunii ianuarie nu prea va aduce nici zăpadă, mult așteptată de mulți români.

Creșterea semnificativă a temperaturilor va începe spre sfârșitul acestei săptămâni.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro