ANM anunță 25 de grade în România. Un val de aer foarte cald ne lovește din plin

ANM anunță 25 de grade în România. Un val de aer foarte cald ne lovește din plin © severe-weather.eu

România va fi lovită, în această săptămână, de un val de aer foarte cald. Fenomenul meteo, extrem de anormal, pune stăpânire pe întreaga parte de est a Europei, aducând valori și de 25 de grade la noi în țară, la început de lună martie.

Specialiștii de la Severe Weather Europe au anunțat că mai multe țări din Europa de Sud-Est, îndeosebi zona Balcanilor și a Mării Negre, vor avea parte de temperaturi extrem de ridicate, cu mult peste valorile pe care ar trebui să le înregistrăm în această perioadă.

Așadar, până vineri, temperaturile vor crește semnificativ, iar în Câmpia Dunării se va atinge o valoare record: 25 de grade Celsius.

În alte zone, este în continuare iarnă

România, însă, se confruntă și cu un alt fenomen extrem. Meteorologii de la ANM au explicat că, la noi în țară, avem două anotimpuri într-o singură zi. În timp ce unii oameni au parte de maxime de peste 20 de grade, alții au maxime care nu trec de 4 grade.

Valorile scad brusc, de la o zi la alta, un fenomen determinat de cicloanele care dau vremea peste cap peste tot în Europa.

„La nivelul ţării avem două anotimpuri într-o singură zi. La altitudini mici avem primăvara, ploi, vijelii, fulgere, tunete, grindină. Sunt temperaturi tipice sezonului cald, fenomenele fiind prognozate în vest, centru, nord, unde avem cod galben până la ora 18. La Sibiu sunt azi 13 grade, cu mult peste cât ar trebui să fie oriunde. În schimb, la altitudini, avem ninsori şi viscol”, a precizat meteorologul Simona Căpșună, la Digi24.

Chiar astăzi, ANM a emis niște avertizări de viscol, care vizează anumite zone centrale. Între timp, la București sunt valori de 16 grade și soare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro