ANM avertizează: -20 de grade și ninge în toată țara! Când vine iarna adevărată

ANM avertizează: -20 de grade și ninge în toată țara! Când vine iarna adevărată © Arhivă

Vremea se schimbă radical în România, în următoarele zile. După ce am avut temperaturi de primăvară, și cu 20 de grade mai ridicate decât ar fi normal, ANM anunță că iarna adevărată se va instala.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) vine cu un anunț mult așteptat de o mulțime de români: chiar dacă s-a făcut așteptată destul de mult, iarna ar urma să își intre în forțe. Temperaturile scad cu 10 grade, peste noapte, și începe să ningă peste tot în țară, inclusiv în București.

Vine iarna în România

Conform experților, răcirea semnificativă începe odată cu data de miercuri, 5 februarie, atunci când vom avea temperaturi și cu 10 grade mai scăzute decât în zilele de weekend și de la începutul săptămânii.

Precipitațiile își vor face apariția pe tot teritoriul, inclusiv în jumătatea de sud a țării și în Capitală. Tot de miercuri temperaturile nocturne ajung din nou să fie negative. Nopțile vor fi geroase, așa că oamenii ar trebui să fie pregătiți să se îmbrace bine și să se încălzească.

Cât ține frigul

Potrivit meteorologilor, cel mai frig va fi sâmbătă, atunci când maxima din București, de exemplu, nu va trece de 0 grade. Pe timpul nopții, în sud, se va ajunge la o medie de -10 grade, în timp ce depresiunile vor aduce valori și mai scăzute, în jur de -20 de grade.

Nu va fi frig mereu. ANM prognozează o ușoară încălzire la începutul săptămânii viitoare, urmând ca un nou val de frig să lovească în a doua jumătate a lunii.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro