Cea mai rece zi de mai din istoria măsurătorilor meteo! În ce zone ale României s-au înregistrat cele mai scăzute valori termice

Cea mai rece zi de mai din istoria măsurătorilor meteo! În ce zone ale României s-au înregistrat cele mai scăzute valori termice © arhiva

Ziua de ieri și noaptea trecută au fost înregistrate cele mai scăzute valori de luna mai din istoria măsurătorilor meteo. S-au atins chiar și valori negative în unele zone și scăderi semnificative de temperatură.

În Oltenița sau Băile Herculane s-au înregistrat cele mai scăzute valori de când se fac măsurători meteo, vorbind despre cele mai scăzute minime pentru această perioadă a anului. În unele localități au fost chiar și grade cu minus în termometre.

”O masă de aer rece a fost resimțită pe teritoriul țării noastre, și s-a combinat în jumătatea de sud a țării și cu sisteme noroase, astfel încât scăderea valorilor termice față de ziua anterioară a fost de 10 - 15 grade Celsius. Astfel s-au înregistrat chiar recorduri termice pe parcursul zilei în partea de sud a țării, iar noaptea, când cerul a fost degajat, în regiunile nord-vestice”, a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM. 

Meteorologii au anunțat că nu scăpăm de vremea rea nici în următoare zile, maximele fiind cuprinse între 16 și 21 de grade Celsius.

În unele zone va fi ceață, iar în altele chiar va ninge izolat, după cum a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro