Alertă meteo! Cod galben de vreme rea, în mai multe județe

Alertă meteo! Cod galben de vreme rea, în mai multe județe © Arhiva

Vremea rea se menține și în acest weekend! Temperaturile au scăzut considerabil și, deși sunt normale pentru această perioadă, mulți oameni nu s-au adaptat cu gradele puține în termometre și speră că aerul cald se va întoarce în România.

Meteorologii au emis un cod galben de vânt puternic, valabil pentru Moldova și Banat, începând de la primele ore ale dimineții și până la ora 14:00. 

Totodată, este cod galben și la malul mării, în județul Constanța, valabil începând cu această dimineață, pânp la ora 16:00. Se vor semnala intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55-60 km/h.  Este cod galben de vremea rea și vânt puternic și în județul Botoșani, valabil tot până în această după-amiază, cu vânt puternic, ce va sufla în rafale de peste 55 de km/h. Cod galben de vânt puternic este și în județul Arad, mai ales în zona de munte, acolo unde se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge local 70 de km/h, iar pe crestele montane 90 de km/h.

După frigul din această săptămână, meteorologii mai anunță că în România va ajunge un nou val de căldură. Temperaturile vor crește considerabil, după valul de aer rece care a adus și ninsori pe teritoriul țării noastre. 

Cum e astăzi vremea în București

În București, vremea nu este foarte prietenoasă în acest weekend, iar temperaturile se vor menține scăzute. Maxima zilei de sâmbătă, 2 noiembrie, va fi de doar 14 grade, o valoare normală pentru această perioadă a anului. Soarele nu va fi prezent pe cer, iar norii în vor face apariția pe tot parcursul zilei, minima fiind înregistrată în jurul valorii de 4 grade Celsius. 


facebook whatsapp twitter pinterest