Cum va fi vremea în primele două săptămânii ale lui martie. Prognoza meteo pentru fiecare regiune
Publicat pe 01.03.2021 la 16:39 Actualizat pe 01.03.2021 la 16:39
Din punct de vedere calendaristic a venit primăvara, căci astăzi este 1 martie, însă haideți să vedem și ce ne spun termometrele pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru fiecare regiune a țării.
- Vreme schimbătoare se anunță pentru următoarele săptămâni.
- Meteorologii anunță minime la munte de -6 grade.
Deși ne-am bucurat de temperaturi de primăvară, acum, când a început luna martie, specialiștii anunță vreme schimbătoare. Astfel că o zi vom profita de temperaturi specifice perioadei, iar în altă zi vom fi nevoiți să punem o haină în plus pe noi. De asemenea, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, din 5 martie nu vom scăpa de precipitațiile slabe care vor apărea în toată țara.
Prognoza meteo pentru fiecare regiune a țării
În Crișana până pe data de 5 martie se vor înregistra maxime de 16 grade Celsius, urmând ca apoi acestea să nu mai treacă de 7 grade, iar temperaturile minime se vor situa între -3 şi 2 grade. Totodată, începând cu data de 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă, local şi temporar, se vor semnala precipitaţii slabe cantitativ.
În zona Banatului, începând de astăzi ne vom bucura de temperaturi diurne ridicate, mai mari decât cele specifice acestei perioade, termometrele arătând până la 16 grade Celsius, urmând ca și aici să se răcească treptat după data de cinci.
De asemenea, în Maramureș, primele zile ale intervalului vor aduce temperaturi mai mari decât cele normale perioadei calendaristice în care ne aflăm, 16 grade Celsius, însă după data de 9 martie, meteorologii anunță valori apropiate de normal, adică maxim 11 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa între -6 şi 1 grad și vor aduce cu ele și precipitații temporare, slabe cantitativ, până la sfârșitul intervalului.
În zona Transilvaniei, meteorologii anunță temperaturi în creștere până pe data de 5 martie, deci maxime de 12 grade Celsius, urmând ca până pe 9 martie acestea să scadă treptat. Totodată, minimele se vor situa între -8 şi -2 grade. Și aici va ploua slab cantitativ, începând cu 5 martie şi până la sfârşitul intervalului de referinţă.
Pentru zona Moldovei, meteorologii, conform Agerpres, anunță maxime diurne de 14 grade Celsius și minime ce se vor învârti în jurul valorii de zero grade. Însă, a doua săptămâna a intervalului va aduce vreme și mai călduroasă, dar cu o și mai mare posibilitate de a ploua.
Și oltenii se vor bucura de vreme frumoasă, mai ales în primele zile ale lunii, când sunt anunțate maxime de 16 grade Celsius şi minime ce se vor situa, în medie, între zero şi două grade. A doua săptămână va fi caracterizată de o creştere treptată a valorilor termice, cu mici variaţii de la o zi la alta. Iar regimul pluviometric va fi în general deficitar, probabilitatea pentru precipitaţii fiind în creştere în intervalele 6 - 8 martie şi 11 - 14 martie.
Specialiștii anunță vreme bună și în Dobrogea, acolo unde termometrele vor arăta maxime între 10 și 13 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 2 și 4 grade Celsius. Mai frig va fi doar în intervalul 6-7 martie, atunci când se vor înregistra minime între -1 şi 0 grade. Totodată, în această regiune, meteorologii spun că precipitațiile vor fi slabe, mai ales în a doua săptămână.
În zona Munteniei, vremea se încălzește până pe data de 5 martie, aducând maxime de până la 16 grade Celsius, însă această se schimbă radical între 5 și 7 martie, căci termometrele vor arăta chiar și zero grade pe timpul nopții. Dar trebuie spus că după această perioadă rece urmează iar vreme bună, cu maxime de 11 grade grade și precipitații mai ales între 12 și 14 martie.
Iar pentru zona de munte, meteorologii spun că luna martie va aduce maxime de 6 grade și minime de -3 grade Celsius. Și aici sunt anunțate precipitații, dar nu sub formă de ploaie, ci ninsorile vor fi la putere, depunându-se un strat consistent de zăpadă.
Citește și: Anunț ANM! Luna martie, cu temperaturi mai ridicate decât cele normale