Fenomene meteo extreme în România. Cod roșu de viscol puternic, ninsori și intensificări de vânt!

Fenomene meteo extreme în România. Cod roșu de viscol puternic, ninsori și intensificări de vânt! © Foto simbol Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a emis marți dimineață un cod roșu de viscol și ninsori, valabil pentru mai multe regiuni din țară.

Codul roșu de viscol, ninsori și intensificări ale vântului la rafală de peste 130 km/h, emis marți de Administrația Națională de Meteorologie, este valabil până la ora 14.15.

Potrivit ANM, zonele cele mai afectate vor fi:  Județul Caraş-Severin, zona de munte de peste cota 1800 m și Județul Hunedoara, zona de munte de peste cota 1800 m.

Astfel, în aceste zone se vor semnala: viscol puternic, ninsoare moderata cantitativ și intensificari de vânt la rafală cu viteze de peste 130 km/h.

Cod portocaliu valabil până miercuri, 25 martie

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu pentru zonele Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului şi Carpaţii Meridionali.

Avertizarea meteo este valabilă până la 25 Martie 2020, ora 10:00, unde temporar va ninge abundent (30 - 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40...55 km/h, iar în Carpaţii Meridionali, în judeţele Olt şi Teleorman, precum şi în sudul judeţelor Vâlcea şi Argeş, rafalele vor atinge 60...70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii, a mai transmis ANM.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro