Vești cumplite de la meteorologi: Se instalează iarna în România! Urmează fenomene meteo extreme, în zilele următoare

Vești cumplite de la meteorologi: Se instalează iarna în România! Urmează fenomene meteo extreme, în zilele următoare © arhivă

Meteorologii vin cu vești cumplite pentru perioada următoare! ANM anunță că iarna se va instala în România cu repeziciune și nu vom fi ocoliți de fenomene meteo extreme. 

În următoarea perioadă, meteorologii anunță vreme rea și susțin că iarna urmează să se instaleze cu repeziciune. În România se vor înregistra fenomene meteo periculoase și ne așteaptă ger, viscol, ninsori abundente dar și vânt puternic. 

Directorul executiv al ANM anunță că în lunile de iarnă trebuie să ne așteptăm la temperaturi ce vor scădea sub pragul de îngheț, precum și la ninsori foarte puternice și viscolite. 

„Serviciile meteorologice care furnizează estimări pe durată lungă arată posibilitatea ca pentru cele trei luni de iarnă – decembrie, ianuarie, februarie – regimul mediu al temperaturilor în zona noastră a Europei să fie mai ridicat decât media, iar regimul precipitaţiilor să fie apropiat de norme sau uşor deficitar. Altfel spus, să avem o vreme, în media a trei luni, mai caldă decât normal şi cu precipitaţii în limitele normale sau uşor deficitare”, informează ANM. 

Când se instalează iarna, în România

Meteorologii sunt de părere că vom avea parte de o iarnă atipică: în prima jumătate a lunii decembrie, în România se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât trebuie, urmând ca în a doua jumătate a lunii, până la sfârșitul iernii să avem parte de fenomene meteo periculoase, ninsori, ger, viscol și brumă. 

De asemenea, la un moment dat, meteorologii au precizat că iarna 2019-2020 va fi una dintre cele mai geroase și mai grele din ultimii ani, însă temperaturile vor oscila. Din cauza încălzirii globale, anotimpurile se modifică și vor suferi anumite schimbări, mai anunță ANM. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro