Meteorologii, anunț cutremurător: urmează cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani

Meteorologii, anunț cutremurător: urmează cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani © Arhivă

Meteorologii vin cu vești deloc bune. În următoarea perioadă, un vortex polar ar urma să aducă temperaturi extrem de scăzute, dar și ninsori, conturând astfel tabloul celei mai grele ierni din ultimii 30 de ani.

Întreaga Europa ar urma să se lovească de cea mai grea iarnă a ultimilor decenii, avertizează experții. Potrivit specialiștilor, un episod asemănător acelui vortex polar care a trecut recent prin România ar putea să lovească din nou, aducând o iarnă extrem de grea. Se anunță ninsori abundente, ger și viscol.

Urmează cea mai grea iarnă a ultimilor 30 de ani?

Vremea a fost extrem de capricioasă în 2019. După ce ne-am confruntat cu o vară extrem de călduroasă, care și-a prelungit perioada de ședere până în noiembrie chiar, ar urma să avem parte și de o iarnă pe măsură. Primul pas a fost deja făcut în decembrie, atunci când temperaturile au scăzut brusc, venind și primele ninsori în zonele de munte. La Bâlea Lac, acum o săptămână, stratul de zăpadă a ajuns până la 50 de centimetri.

Meteorologii avertizează acum că următoarele luni de iarnă vor fi unele dificile, în mare pare din pricina fenomenelor precum deja celebrul vortex polar care aduce ger și viscol în majoritatea zonelor din țară. 

Momentan, conform prognozei meteo pentru luna decembrie, vremea ar trebui să se mențină în cote normale. De Crăciun va fi puțin mai cald ca de obicei, iar cantitățile de precipitații normale. În timp ce toată lumea speră că s-ar putea să sosească și puțină zăpadă, meterologii spun că sunt mai degrabă șanse de ninsoare de Revelion.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro