Ninge abundent în România! Imagini cu locul unde zăpada a atins și 20 de centimetri / VIDEO

Ninge abundent în România! Imagini cu locul unde zăpada a atins și 20 de centimetri © Captură Video

Iarna și-a intrat în drepturi în anumite locuri din România. Mai multe județe sunt, încă de joi, sub cod galben de ninsori și de viscol, iar acesta rămâne în continuare în vigoare, până sâmbătă dimineață. La munte, a nins și va mai ninge în continuare, adăugând stratului de zăpadă, de 20 de centimetri, care deja s-a așternut.

Aseară, localnicii au surprins imagini inedite cu ninsoarea abundentă de la Rânca, Gorj. Acolo, stratul de zăpadă a ajuns deja la 20 de centimetri, scrie Antena 3.

Salvamontiștii chiar le-au recomendat turiștilor care se aventurează afară să fie echipați corespunzător pentru vremea de afară. Circulația pe DN 67C (Transalpina) a fost închisă, între Rânca și Obârșia Lotrului, încă de pe 29 octombrie.

Temperaturi atipice pentru această perioadă

Teoretic, ar fi trebuit deja să apară și primele ninsori ceva mai semnificative și în alte zone ale țării. Acest lucru nu s-a întâmplat încă, însă, iar motivul este legat de temperaturile mult peste cele tipice perioadei, cu care ne-am tot confruntat în ultimele luni.

În anumite zone ale țării, sunt maxime și de 13 grade, cu 10 grade peste pragul tipic acestui interval. Această tendință termică se va menține și în următoarele câteva săptămâni, urmând să fie chiar și un cer senin și soare din plin.

Singura diferență apare în zonele montane, acolo unde pe culmi a tot nins slab spre moderat încă din luna octombrie. Cu alte cuvinte, este momentul ideal să dai o fugă până la munte, acolo unde este deja o veritabilă iarnă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro