Au venit primele ninsori din România! Unde s-a depus deja un strat de zăpadă. VIDEO

Au venit primele ninsori din România! Unde s-a depus deja un strat de zăpadă. VIDEO © Captură Video

Valul de aer polar care a adus o răcire semnificativă a temperaturilor din România a adus și primele ninsori din acest an. Valorile cu aproape 20 de grade mai mici decât ziua precedentă au așternut deja un strat de zăpadă gros de câțiva centimetri.

Prima ninsoare din România a fost surprinsă în Bucovina, în zona munților Rarău, în această dimineață. Un utilizator Facebook a filmat scenele care ne amintesc de faptul că iarna bate la ușă.

Prima ninsoare, în Bucovina

A nins ca în povești în zona munților Rarău. Pe filmarea postată pe Facebook, se poate observa cum fulgii de zăpadă cad liniștiți, semn că toamna și-a intrat în forțe și că nu mai este deloc mult până la momentul când va veni și iarna.

Este un fenomen care a fost prevăzut de meteorologi, în condițiile în care temperaturile au scăzut brusc. Dacă ieri au fost înregistrate maxime de aproape 30 de grade, astăzi, vineri, nu vor fi mai mult de 11 grade, în unele zone ale țării. Pe fondul unei astfel de schimbări dramatice, nu este deloc surprinzător că și-au făcut apariția și ninsorile.

Cum va fi vremea de acum încolo

Conform meteorologilor, valul de aer polar va menține vremea rece până la sfârșitul săptămânii. După aceea, de săptămâna viitoare, temperaturile vor mai crește ușor, însă acestea nu vor mai depăși valoarea de 25 de grade.

Luna septembrie a fost una bizar de călduroasă, cu valori ce au depășit 30 de grade în unele zone. A fost o continuare a unei veri anormal de fierbinte, luna iunie fiind considerată cea mai călduroasă din ultimii zeci de ani, la nivel european.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro