România, sub urgia albă. Zeci de drumuri sunt închise după ce iarna a venit cu cod roșu

România, sub urgia albă. Zeci de drumuri sunt închise după ce iarna a venit cu cod roșu © Arhivă

Iarna a venit în mod oficial, în toată țara. Nouă județe din sud-estul României au fost sub cod roșu de ninsori și viscol, până la ora 8.00 în această dimineață. Alte județe au fost sub cod portocaliu și galben, iar în unele dintre ele avertizarea rămâne în continuare valabilă până la ora 12.00. Pe drumuri, e haos. Nămeții și copacii căzuți au blocat drumuri și închis școli, iar în Capitală se circulă cu mare dificultate.

Miercuri seară, trei județe și-au închis toate drumurile. În Brăila, Tulcea, Buzău, dar și pe Autostrada Soarelui, circulația a fost blocată din cauza codului roșu de vreme severă.

Urgia albă s-a dezlănțuit în România

Nu este bine nici în cazul celorlalte județe. În București, unde a fost cod portocaliu până joi dimineață, se circulă cu dificultate. Deși pe arterele principale, de exemplu la Universitate, asfaltul este la negru, multe zone din Capitală sunt sufocate de stratul gros de zăpadă și de aglomerație. Linia 41, una dintre cele mai tranzitate din oraș, reușește cu greu să facă față fluxului mare de călători.

Stâlpi de electricitate au fost puși la pământ, zeci de localități rămânând fără curent. De asemenea, sute de școli au fost închise, iar cursurile suspendate, scrie stirileprotv.ro.

Nici gheața nu îi face pe șoferi prea fericiți. Deși autoritățile au împrăștiat substanțe antiderapante, tiriștii se plâng că este practic imposibil de circulat.

Lista de distrugeri continuă. În Covasna, un șofer de camion a fost rănit după ce un copac s-a prăbușit peste cabină.

În Bacău, un bloc cu patru etaje s-a trezit cu acoperișul luat pe sus de vânt întrutotul. Orașul a rămas și fără apă, după ce viscolul a rupt firele care alimentau stația de la Moinești.

În zona montană din Dâmbovița, vântul a bătut și cu peste 100 de kilometri pe oră.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro