Zăpezile au învăluit ţara! Se circulă îngreunat pe mai multe drumuri

Zăpezile au învăluit ţara! Se circulă îngreunat pe mai multe drumuri © arhivă

Centrul Infotrafic a anunţat dis de dimineaţă că circulaţia este îngreunată pe două autorstrăzi din ţară, din cauza zăpezii şi a condiţiilor de vânt. Pe mai multe drumuri naţionale se acţionează cu materiale antiderapante! 

Situaţia traficului rutier a devenit din ce în ce mai îngreunată, din cauza fenomenelor meteorologice care au pus stăpânire pe ţara noastră. Suntem în plin cod de de ninsori şi viscol, valabil până mâine, 6 februarie, la ora 10:00. 

Autorităţile sunt în alertă, recomandându-le şoferilor să reducă viteza, pentru a evita producerea unui accident. De asemenea, se circulă în condițiie unui carosabil umed, alunecos şi acoperit cu zăpadă.

Şoferii trebuie să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi climatizare-dezaburire şi să păstreze o distanţă considerabilă între vehicule, utilizând frecvent frâna de motor pentru a reduce viteza.

Ce se întâmplă pe autostrăzile din ţară?

Pe autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti şi  A2 București-Constanța se circulă greu, în condiţii de vânt şi carosabil ud.

Pe DN 13B, între localităţile Bucin şi Praid, în judeţul Harghita, se acţionează cu material antiderapant, în condiţii de iarnă.

Pe DN 17, în zona Poiana Stampei, din cauza ninsorilor şi a drumului alunecos, se circulă îngreunat şi se acţionează cu material antiderapant.

Au fost folosite în ultimele ore 23 de utilaje dotate cu lamă şi opt încărcătoare, care au consumat 250 de tone de sare şi 30 de tone de nisip pe drumurile naţionale. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro