Micul dejun care te scapă de kilogramele în plus și ține cancerul la distanță. Consumă-l de trei ori pe săptămână și uită de boli
Publicat pe 09.02.2016 la 08:20 Actualizat pe 09.02.2016 la 08:31
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar medicii nutriționiști recomandă să nu o ratăm niciodată.
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar medicii nutriționiști recomandă să nu o ratăm niciodată.
Unii preferă să consume mezeluri, alții omletă și legume, iar mulți iubesc cerealele cu lapte. Medicii recomandă consumarea fulgilor de ovăz la micul dejun pentru o dietă echilibrată și o digestie bună.
În primul rând, oferă senzația de sațietate: fulgii de ovăz sunt bogați în fibre, care îți vor oferi senzația de sațietate a unui mic dejun, până la momentul următoarei mese. Mai mult, ei stimulează digestia; așadar, sunt ideali pentru persoanele care vor să piardă în greutate.
De asemenea, reglează nivelul colesterolului: datorită fibrelor sănătoase pe care ovăzul le conține, nivelul colesterolului se va regla.
Reglează și tensiunea arterială: în afara tuturor ingredientelor care reglează tensiunea, fulgii de ovaz reprezintă cea mai bună soluție, având în vedere că sunt bogați în fibre vegetale.
Luptă împotriva cancerului: Ingredientele din cereale diminuează riscul cancerului la colon, conform numeroaselor studii. Fulgii de ovăz pot fi extrem de utili în prevenirea cancerului de sân, ovarian sau de prostată.
Rețeta de fulgi de ovăz cu banană și scorțișoară
Ingrediente:
1 cană de fulgi de ovăz
1 banană feliată
1 lingură de miere
1/2 de cană de lapte
1 linguriță de scorțișoară
Câteva nuci mărunțite
Mod de preparare: pune fulgii de ovăz în lapte și lasă-i așa timp de 10-20 de minute. Adaugă mierea și amestecă bine. Pune apoi bananele și nucile și continuă să amesteci.
Ulterior adaugă și scorțișoara.
Înlocuiește micul dejun cu acest amestec de cel puțin 3 ori pe săptămână și te vei bucura de o siluetă de invidiat, dar și de prevenția cancerului, informează secretele.com.
V.M
Citește și: