Noi metode de înșelăciune ale hackerilor! Conturile Google pot fi sparte fără parolă. Experții trag un semnal de alarmă
Publicat pe 09.01.2024 la 19:22 Actualizat pe 09.01.2024 la 19:22
Există noi metode de înșelăciune ale hackerilor! Conturile Google pot fi sparte fără parolă. Experții în domeniu trag un semnal de alarmă în acest sens. Iată cum acționează hackerii prin aceste metode, dar și ce recomandări au făcut specialiștii!
- Hackerii folosesc noi metode de înșelăciune
- Conturile Google pot fi sparte fără parolă
Hackerii folosesc noi metode de înșelăciune! Conturile Google pot fi sparte fără parolă
Noi metode de înșelăciune amenință utilizatorii care dețin conturi Google, permițând hackerilor să acceseze datele personale. Avertismentul vine din partea experților în securitate cibernetică, care susțin că toate conturile Google ar putea fi compromise, chiar și în cazul în care utilizatorii își schimbă parolele.
Hack-ul devine fezabil datorită cookie-urilor stocate de Google pe dispozitivele utilizatorilor, facilitând astfel evitarea logărilor frecvente în propriile conturi.
Experţii vin cu o serie de recomandări
Experții oferă o serie de recomandări esențiale pentru a evita să devenim victime ale atacatorilor online. Este important să fim atenți la căutările efectuate pe Google, deoarece există anumite cuvinte care pot facilita hackerilor accesul la datele personale.
Pe lângă acest lucru, aceștia pot iniția acțiuni care să infecteze computerul sau telefonul, chiar să sustragă bani din conturile bancare. Spre exemplu, în anul 2023, hackerii au reușit să obțină datele personale ale utilizatorilor care căutau informații despre Taylor Swift, recunoscută ca fiind cea mai ascultată artistă din lume. Astfel, anumite cuvinte cheie pot deveni un instrument potent folosit de hackeri împotriva utilizatorilor Google.
O altă strategie utilizată pentru a obține acces la datele personale este căutarea pe subiecte care generează venituri. Expresii precum „cum să câștigi bani online” pot ascunde oferte elaborate de către hackeri care vizează datele tale personale.
Nici căutările de filme sau seriale gratuite nu trebuie ignorate în această privință. Specialiștii în domeniul IT au afirmat că peste jumătate dintre rezultatele căutărilor pentru „The Boss Baby”, „Transylvania 2” și „Sonic the Hedgehog” ar putea conține viruși.
Conform experților, ultima și cea mai riscantă metodă implică platformele de investiții, unde utilizatorii sunt convinși să instaleze programe pe computer sau telefon care permit control la distanță și furnizează atacatorilor acces la datele personale, inclusiv numele conturilor și parolele pentru aplicațiile bancare ale utilizatorilor.
Citește și: Poliția română trage un semnal de alarmă! Un nou tip de fraudă prin telefon. Regulile pe care să le respecți