Nu e bun calendarul! Într-un proces de senzaţie, un bucureştean vrea să ne dea vieţile cu 13 zile înapoi

+2 click pentru
galerie

Institutul Astronomic, Patriarhul Daniel, Biserica Ortodoxă, mitropolitul ordodocşilor de stil vechi şi, nu în ultimul rând, statul român, au devenit părţi într-un proces intentat de preşedintele unei fundaţii din Bucureşti.

Gheorghe Luca, ortodox de rit vechi, cere instanţei să repare ceea ce el consideră o teribilă greşeală: trecerea la calendarul gregorian. "Preoții de stilul nou se cred drepți și mari teologi, dar văd cu luciditate că tot ceea ce fac este înafara rânduielilor dumnezeiești, prin căderea în erezie cu schizma calendaristică iulian-revizuit, impusă de Mitropolitul Miron Cristea, în 1 octombrie 1924, sărind peste 13 zile, în 14 octombrie 1924", se arată într-o petiţie postată online de acesta.

"Evanghelia lui Hristos e spintecată"

Lucrurile sunt clare. În opinia lui Gheorghe Luca, calendarul trebuie dat înapoi cu 13 zile. În fapt, îşi doreşte o revenire la calendarul iulian, calendar aflat în vigoare pănă la finalul Primului Război Mondial. În opinia lui există şi motive întemeiate. "Văd clar că au inversat rânduiala zilelor de post cu cele de dulce, văd Biserica lui Hristos şi Evanghelia Sa spintecată, văd că greşesc enorm cu Paştele făcut în luna mai şi când au Paştele între 25 Aprilie şi 8 Mai nu respectă regula Divină ce spune (n.r - că Paştele se fixează) "după luna plină a lunii Martie". Mai în glumă mai în serios, dacă Gheorghe Luca are dreptate, am ratat toate Crăciunurile de până acum. Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti, iar judecătorii nu au stabilit încă un termen.
 

Citeşte şi  EXCLUSIV Le-a făcut o bucurie! O româncă a dat în judecată Casa Regală a Marii Britanii. Regina Elisabeta II, chemată la Tribunalul Bucureşti

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro