Nu neglija aceste aspecte! Ce se întâmplă în corpul tău când consumi carne
Publicat pe 06.04.2016 la 08:35 Actualizat pe 06.04.2016 la 08:33
Cercetările au demonstrat că proteina care provine din produsele de origine animală este toxică pentru organismul uman. Atunci când este absorbită prin pereţii intestinali poate provoca acidoza, afectând răspunsul imunitar şi poate favoriza dezvoltarea paraziţilor, scriu cei de la site-ul Secretele.com.
Cercetările au demonstrat că proteina care provine din produsele de origine animală este toxică pentru organismul uman. Atunci când este absorbită prin pereţii intestinali poate provoca acidoza, afectând răspunsul imunitar şi poate favoriza dezvoltarea paraziţilor, scriu cei de la site-ul Secretele.com.
Iată principalele motive pentru care trebuie să evităm dietele bogate în proteine de origine animală.
• Digestia și metabolismul proteinelor duc la formarea acidului uric, care provoacă guță, acidului fosforic și acidului sulfuric, cu o acțiune iritantă și inflamatoare asupra țesuturilor, provocând chiar degradarea și moartea acestora. Stimulează răspunsul nervos.
• O alimentație bogată în proteine va obligă ficatul să producă mari cantități de colesterol (pentru a se “apăra”), se formează astfel plăci în întregul organism (ateroame), dar mai ales la nivelul sistemului vascular, al ficatului și rinichilor. Va fi inițiat procesul de formare a calculozei la nivelul ficatului și al colecistului (așa numitele “pietre la bila”).
• Dietele pe bază de proteine conțin cantități excesive de adrenalină, care provoacă agresivitate, furie și dezechilibrul glandelor suprarenale pentru cei care le consumă. Sunt posibile cauze pentru apariția cancerului de colon și de producerea cancerului hepatic și pancreatic.Acumularea de materii intrate în putrefacție din sistemul limfatic este cauza posibilă care declanșează formarea limfoamelor.
• În comunitățile în care se consumă multă carne, durată medie de viață este mult mai redusă. Un exemplu în acest sens îl constituie populația Intuit din Alaska de Nord și Canada, în rândul căreia media de viață este de aproximativ cincizeci de ani.
Iată câteva din reacțiile organismului la consumul de carne:
– scade nivelul de crom, necesar în afeciunile legate de transferul de insulină;
– scade nivelul de zinc, necesar în producerea insulinei și a energiei
– amețeli, tulburări de echilibru, spasme, probleme în transmiterea impulsurilor neuronale (miastenie, aritmie cardiaca, fibrilații), probleme neuromusculare, boală Parkinson și boală Lou Gehrig, cauzate de scăderea nivelului de mangan;
Sursă foto Secretele.com
Citeşte şi