TOP 10 beneficii aduse de consumul de LOBODĂ
Publicat pe 11.06.2015 la 20:21 Actualizat pe 11.06.2015 la 20:34
Loboda aduce numeroase beneficii organismului nostru, proprietăţile sale de detoxifiante şi antioxidante fiind cunoscute încă din perioada antichităţii. În piaţă se găseşte în perioada primăverii şi a verii, iar mâncarea de lobodă este nu doar delicioasă, dar şi sănătoasă.
Loboda aduce numeroase beneficii organismului nostru, proprietăţile sale de detoxifiante şi antioxidante fiind cunoscute încă din perioada antichităţii. În piaţă se găseşte în perioada primăverii şi a verii, iar mâncarea de lobodă este nu doar delicioasă, dar şi sănătoasă.
Potrivit dietetik.ro, loboda ajută la fixarea calciului în oase, împiedică formarea cheagurilor de sânge şi reduce riscul atacurilor cerebrale.
Iată un top 10 al beneficiilor aduse de consumul de lobodă:
1. Detoxifică organismul şi curăţă sângele
2. Datorită consumului mare de vitamine şi minerale ajută la combaterea asteniei
3. Are proprietăţi diuretice
4. Combate constipaţia şi îmbunătăţeşte digestia
5. Ajută la regenerarea celulară şi împiedică procesul de îmbătrânire
6. Stimulează arderile şi metabolismul
7. Consumată frecvent, ajută la ameliorarea acneei
8. Este bogată în vitamina C şi K
9. Ajută la tratarea astmului şi ameliorează simptomele alergiilor
10. Este un bun remediu pentru tuse
A.M.
Foto: jurnalul.ro
Citeste si:
Aluniţele pot spune multe despre tine! Ce indică în funcţie de poziţionarea lor pe corp?
REŢETA ZILEI - JOI: Desert de vară recomandat de Nicolai Tand: "Pana cotta cu jeleu de mango"