O biserică de la noi, locul 5 în topul celor mai frumoase lăcaşuri de cult din lume

Într-un top al celor mai frumoase biserici din lume, România ocupă locul 5 din 23.

Biserica fortificată Viscri din România a apărut pe telegraph.co.uk într-un top al celor mai frumoase biserici de pe mapamond.

"Nu un castel, cândva o capelă, acum biserică. Acest loc de venerare, luteran de la reformare, a fost iniţial o capelă dar a fost transformat într-o biserică în secolul XVI. Fortificaţii de şapte metri înconjoară lăcaşul de cult încă din secolul XII. Interiorul este simplu, cu panouri de lemn negru pe pereţi, cu bănci şi zone înguste. Viscri, unde biserica poate fi găsită, în Transilvania, face parte din "Oraşe româneşti cu biserici fortificate" site-ul global UNESCO de moştenire. Întotdeauna mici, Viscri reprezintă casa a doar 500 de oameni", a fost descrisă biserica.

Biserica evanghelică fortificată din Viscri, comuna Buneşti, judeţul Braşov, a fost construită în secolul XIII pe baza unei vechi bazilici romane datată din secolul XII. Ansamblul bisericii este format din biserică, incinta fortificată, drum de apărare, două turnuri, două bastioane şi un turn de poartă. Din 1999 biserica face parte din patrimoniul modnail UNESCO.

Sursă foto: Hepta

A.C.

Citeşte şi:

ÎNTREBAREA ZILEI - MARŢI: Care este cea mai eficientă metodă de memorare a informaţiilor?

Mărturia incredibilă a a agresorului Ralucăi Macovei, suspectat de uciderea unui copil! "Îl cunoşteam de trei zile..."

FOTO / Imagini şocante! Ce pedeapsă oribilă au primit angajaţii unei firme! Motivul este incredibil!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro