Omul care l-a cunoscut cel mai bine pe Arsenie Boca: "Avea o putere paranormală de a citi oamenii"

Sursa foto Wikipedia

Marţi se împlinesc 101 de ani de la naştere părintelui Arsenie Boca, una dintre cele mai controversate feţe bisericeşti din istoria României.

Părintele Nicolae Bordaşiu are 90 de ani şi l-a cunoscut pe părintele Arsenie Boca în tinereţe. Bătrânul povesteşte cu nostalgie despre prima întâlnire cu idolul lui.

"L-am cunoscut şi vreau să spun de la bun început că aţi luat decizia de a sărbători acest eveniment şi anume naştera Părintele Arsenie Boca.Eu l-am cunoscut când eram în facultate. În vara lui 1985 am făcut un grup de tineri şi ne-am dus acolo. El a ştiut că venim. L-am aşteptat toţi pe o bancă. Atunci când l-am văzut că se apropie, un coleg doar ce îşi stingea o ţigară. Atunci când a ajuns la noi, i-a zis pe nume şi i-a zis pe faţă că a fumat. Atunci am avut o revelaţie şi mi-am dat seama ce har are", a spus Nicolae Bordaşiu la Antena Stars.

Arsenie Boca a fost un părinte ieromonah, teolog şi artist plastic (muralist) ortodox român, a fost stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalităţii sale veneau mii şi mii de credincioşi, fapt pentru care a fost hărţuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Braşov, dus la Canal, închis la Jilava, Bucureşti, Timişoara şi la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 Km de Bucureşti). Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din Bucureşti, a fost pictată de către părintele Arsenie Boca.

T.S

Citeşte şi:
Arsenie Boca va fi canonizat? Ce spun reprezentanţii Bisericii despre făcătorul de minuni

Credincioşii fac coadă să îl vadă! Un obiect misterios, aparţinând lui Arsenie Boca, a fost descoperit la Braşov


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro