Până acum ai procedat greşit! Zece alimente pe care le ţii în frigider, deşi nu ar trebui
Publicat pe 28.03.2015 la 13:45 Actualizat pe 28.03.2015 la 13:59
Dacă până acum ai ţinut bananele, mierea, gemul şi chiar pâinea în frigider, trebuie să renunţi urgent la acest obicei! Specialiştii trag un semnal de alarmă şi te sfătuiesc să nu le mai depozitezi astfel.
Dacă până acum ai ţinut bananele, mierea, gemul şi chiar pâinea în frigider, trebuie să renunţi urgent la acest obicei! Specialiştii trag un semnal de alarmă şi te sfătuiesc să nu le mai depozitezi astfel.
Acesta este un topul celor zece alimente pe care nu trebuie să le ţii în frigider, potrivit Mediafax.
1. Banane
Specialiştii spun că temperatura rece înnegreşte coaja bananelor. Mai mult, fructele păstrate alături de ele în frigider se pot coace mai repede. Te sfătuim să nu le depozitezi în pungi din plastic şi nici în cutii din plastic, dacă nu doreşti să accelerezi procesul de coacere.
2. Gemul
Zahărul este un conservant natural, iar cele mai multe gemuri sunt protejate şi de acizii din fructe. În cazul în care nu ştiai, un borcan cu gem se poate păstra în cămară mai multe luni de la desigilare.
3. Pâinea
Nutriţioniştii spun că pâinea depozitată în frigider suferă modificări ale texturii, iar gustul i se schimbă.
4. Untul de arahide
Specialiştii spun că untul de arahide natural, făcut în casă, trebuie păstrat la rece, dar cel cumpărat de la magazin, poate fi păstrat în cămară mai multe luni după desigilare. Fii atent însă! Foloseşte tacâmuri curate de fiecare dată şi să lăsa firimituri în borcan.
5. Mierea
Temperatura rece determină cristalizarea mierii, care poate fi totuşi în continuare consumată.
6. Uleiuri
Specialiştii spun că uleiurile vegetale devin tulburi şi mai vâscoase dacă sunt depozitate în frigider, însă, odată scoase la temperatura camerei, îşi recapătă densitatea. Doar uleiurile din nuci trebuie păstrate la frigider, pentru că au un termen de valabilitate mai mic decât cele vegetale.
7. Ceapa
Temperatura rece determină mucegăirea şi înmuierea cepei. Specialiştii vă recomandă să depozitaţi ceapa într-un loc aerisit, la temperatura camerei.
8. Avocado
Ca şi bananele, avocado nu se păstrează în frigider. Pentru a se coace, avocado trebuie păstrat la temperatura camerei. Odată ce procesul de coacere este complet, avocado se lasă în frigider, iar, dacă se foloseşte doar jumătate, se lasă sâmburele în cealaltă.
9. Cartofii
Nu se lasă la soare şi nu se păstrează în frigider. Temperaturile reci transformă amidonul din cartofi în zahăr, iar gustul lor se va modifica. În plus, coaja acestora se va înnegri în timpul gătirii.
10. Cafeaua
Cercetătorii spun că dacă păstrezi la frigider cafeaua, aceasta îşi pierde gustul şi poate deveni umedă.
D.D.
Sursă foto: Hepta
Citeşte şi:
Nu trebuie să reîncălziţi niciodată aceste alimente! Există riscul să vă intoxicaţi