Pizza, mai nocivă decât Ebola? Cum ne pune viaţa în pericol
Publicat pe 21.10.2014 la 10:00 Actualizat pe 21.10.2014 la 10:31
Un nou studiu ne pune pe gânduri! Cutia în care este pusă pizza pentru a fi livrată ar putea reprezenta un pericol pentru sănătate mai mare decât Ebola, potrivit washingtonpost.com.
Un nou studiu ne pune pe gânduri! Cutia în care este pusă pizza pentru a fi livrată ar putea reprezenta un pericol pentru sănătate mai mare decât Ebola, potrivit washingtonpost.com.
Conform unui studiu, cutiile de pizza conţin compuşi fluoraţi numiţi PFC (perfluorochemical). Producătorii folosesc aceşti compuşi din mai multe motive, dar mai ales pentru a face produsele mult mai rezistente la contactul cu apa sau grăsimile, fiind nocive pentru sănătate.
Disfuncţiile tiroidiene, încetinirea dezvoltării creierului copilului în perioada prenatală şi în cea postnatală sau probleme la nivelul testiculelor sunt frecvent provocate de PFC. În 2011, Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor (FDA) din SUA a interzis această substanţă din cauza efectelor negative pe care le au, dar furnizorii de produse alimentare pot în continuare să importe cutii de pizza care conţin aceste substanţe chimice din alte ţări.
A.B.
Foto: Hepta
Citeşte şi: