Poliția animalelor în alte țări. Cum funcționează și ce atribuții are
Publicat pe 26.08.2020 la 17:13 Actualizat pe 26.08.2020 la 17:13
Poliția animalelor este o instituție ce urmărește protejarea și salvarea animalelor aflate în situații dificile, precum și sancționarea celor care săvârșesc acte de violență sau deținere ilegală a unor specii de animale. În ultima vreme se discută constant despre instituirea acestei organizații și în România, mai ales după multiplele cazuri de animale chinuite, abandonate sau chiar ucise.
- Ce este Poliția animalelor?
- Cum funcționează și ce atribuții are?
Spre deosebire de alte state Europene, România încă nu are o educație suficientă în aceea ce privește protecția ce trebuie oferită animalelor, fie ele domestice sau sălbatice.
Uniunea Europeană încearcă de peste 40 de ani să inducă oamenilor ideea că animalele trebuie ocrotite de om, și nu maltratate sau ucise pentru distracție. Printre „libertățile” animalelor, indiferent de proveniența acestora, se numără protecția împotriva foamei și a setei, ferirea acestora de disconfort, răni, stres, dar și analizarea comportamentului pentru a nu deveni nefiresc. Toate acestea afectează animalul într-o mare măsură, motiv pentru care unele specimene tind să devină violente, fiind mai apoi considerate periculoase pentru om.
Poliția animalelor, atribuții și îndatoriri
Alte reguli ce trebuie respectate de către cetățeni se regăsesc și în Regulamentul Uniunii Europene care vorbește despre drepturile animalelor domestice, sălbatice, de fermă sau de laborator. Astfel, următoarele situații sunt considerate pericol pentru animale:
Citește și: Se înfiițează Poliția Animalelor din România. Marcel Vela, detalii despre ordonanța de urgență