Poliţia Română, umilită de un falsificator de diplome!
Publicat pe 17.12.2013 la 00:00 Actualizat pe 17.12.2013 la 00:06
Falsificatorii de diplome de bacalaureat şi de licenţă au bus bazele unei adevărate industrii. Şi, conştienţi că pentru faptele lor ar putea primi ani grei de puşcărie, îşi iau măsuri de securitate cum poţi vedea doar în filmele de spionaj.

Foto: cryptome.org
Falsificatorii de diplome de bacalaureat şi de licenţă au bus bazele unei adevărate industrii. Şi, conştienţi că pentru faptele lor ar putea primi ani grei de puşcărie, îşi iau măsuri de securitate cum poţi vedea doar în filmele de spionaj.
Spynews.ro prezintă amănunte din culisele afacerilor cu diplome false, documente care scot absolvenţi pe bandă rulantă, în schimbul unor sume cuprinse între 200 şi 500 de euro. Unul dintre falsificatori îşi laudă afacerea înfloritoare şi menţionează că evită contactul direct cu potenţialii cumpărători, ca să nu intre pe mâna poliţiei. "Diplomele de licenţă sau de bacalaureat, originale sau false, nu sunt disponibile de azi pe mâine. Trebuie să înţelegi că astfel de lucruri necesită timp. De regulă între o săptămână şi o lună, în funcţie de actul solicitat. Nu-ţi voi cere plata înainte decât în cazuri foarte rare, cazuri care-mi ridica suspiciuni, iar în aceste cazuri plata va fi efectuata sub forma unei sume foarte mici într-un cont, pentru a mă asigura de seriozitatea ta. Livrarea actelor se va face doar prin poştă. Nu trimit prin curier sub nici o formă. Deasemenea, nu ne întâlnim sub nici o formă. Înţelege că astfel de lucruri sunt pedepsite aspru de lege, motiv pentru care cer şi ofer discreţie maximă", menţionează falsificatorul.
Greu de prins
Falsificatorul promite că se apucă de lucru imediat după ce primeşte comanda şi că în clipa în care aceasta este gata, trimite o filmare cu documentul. Evită să trimită fotografii, fiindcă ştie că pozele pot fi trucate uşor şi nu vrea ca potenţialul client să aibă suspiciuni. Aşa că îi garantează "autenticitatea" cu o filmare. Fabricantul de diplome are şi câteva sfaturi pentru anchetatori, pentru a-i descuraja pe aceştia să pornească o investigaţie. "E-mail-ul meu este [email protected]. Nu-ţi pierde timpul să afli date de genul IP-ului. Pentru securitate folosesc TOR + VPN, iar conexiunea de internet folosită este una publică (cafe, bar, etc.) sau alte reţele nesecurizate la care mă conectez", menţionează falsificatorul. Şi totuşi, dacă poliţia şi-ar dori să prindă asemenea personaje, ar putea să o facă. Săltându-l pe titularul contului în care sunt depuşi bani şi mergând pe fir, din aproape în aproape...
Citeşte şi: