Prăjitura săracului, perfectă pentru perioada postului! Conţine doar patru ingrediente şi este delicioasă
Publicat pe 28.11.2017 la 17:48 Actualizat pe 28.11.2017 la 18:07
Prăjitura săracului este simplă şi nu necesită foarte mult timp pentru preparare. Aceasta este ideală pentru perioada postului şi poate fi consumată fără probleme.
Prăjitura săracului este simplă şi nu necesită foarte mult timp pentru preparare. Aceasta este ideală pentru perioada postului şi poate fi consumată fără probleme.
După denumirea să ne putem da seama că este o prăjitură deloc sofisticată, aceasta făcându-se din doar 4 ingrediente, pe care cu siguranţă le are oricine în bucătăria sa.
Ingrediente:
- 1/2 kg aluat de pâine
- 250 g zahăr
- 50 ml ulei
- 200 g margarină
Mod de preparare aluat de pâine:
Se cerne făina şi într-un castron se prepară activarea drojdiei, din 100 g făină, drojdia şi zahărul înmuiate în apă călduţă, până când devinde consistent. Tot acest amestec se lasă să crească la căldură iar după ce este gata se frământă cu făină şi ulei. După ce aluatul a devenit destul de tare, acesta se lasă să crească la căldură, potrivit girly.ro.
Mod de preparare prăjitura săracului:
Se împarte aluatul în patru, iar din fiecare sfert se face o foaie de plăcintă aproximativ dreptunghiulară ceva mai groasă. Se unge cu margarina topită şi zahăr. Se rulează foaia cu atenţie pentru a nu se rupe şi se aşează în tava unsă cu ulei. Înainte de a aşeza în tavă plăcinta, se învârte ca pe un ştrudel. În acest fel foaia se va subţia şi mai mult. După ce aţi aşezat în tavă cele 4 bucăţi, se ung cu puţin zahăr tos şi se coc la foc potrivit pentru aproximativ 40 de minute.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.G.