Probleme grave de sănătate pentru Sorin Oprescu: "Vineri se va afla dacă are nevoie de o biopsie!"

Sorin Oprescu, edilul suspendat al Capitalei, a fost internat, joi, la Institutul Oncologic, iar vineri i se va face o tomografie, potrivit ring.ro.

În urma tomografiei, Sorin Oprescu va afla dacă i se va face biopsie din nodulul pulmonar depistat la radiografie. Medicii susţin că “tomografia computerizată – CT – a parenchimului pulmonar este foarte relevantă faţă de radiografia standard bidimensională, pentru că aceasta nu are aceeaşi acurateţe. Scanările în CT sunt realizate prin inspir şi expir şi oferă o imagine tridimensională a plămânului, şi nu imagini continue. În plus, rezoluţia cu contrast ridicat a CT permite evidenţierea diferenţelor între ţesuturile care au densităţi diferite”.

Sorin Oprescu este internat, sub pază, într-o rezervă din Clinica de chirurgie toracică a Institutului Oncologic Bucureşti şi va sta două zile acolo. “Pregătirea pentru CT presupune, printre altele, şi o hidratare intensă înaintea injectării substanţei de contrast pe bază de iod, mai ales că domnul Oprescu are şi ceva probleme renale. În urma CT se va stabili dacă are nevoie de o bronhoscopie şi de o biopsie pentru nodulul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept”, au precizat surse medicale pentru ring.ro.

A.B.

Foto: arhiva

Citeşte şi:

Ciprian Fanaca A MURIT! Actorul din Divertis care îl juca pe Sorin Oprescu avea doar 53 de ani

BOALĂ sau TERTIP? "Transportul cu duba l-ar fi putut UCIDE pe Sorin Oprescu!"


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro