Răsturnare de situaţie! Alpinistul român Zsolt Torok se află în stare critică

Situaţia din Nepal a scăpat de sub control, iar lipsa de organizare îşi spune cuvântul. Unul din alpiniştii români surprinşi de avalanşa din Munţii Himalaya a luat o decizie pripită, iar viaţa lui este în pericol acum. 

În urmă cu două zile, alpinistul Alex Găvan scris pe contul lui de Facebook despre situaţia alpiniştilor români din Nepal, în urma cutremurului devastator şi îi asigura pe toţi că situaţia este sub control şi că nimeni nu a fost vătămat. 

Alpiniştii Zsolt Torok şi Justin Ionescu au fost ultimii recuperaţi de pe munte şi au fost duşi în siguranţă în Tabăra de Bază. 

Potrivit ultimelor informaţii, alpinistul Zsolt Torok trece prin momente critice şi aşteaptă, în continuare, un ajutor venit din partea autorităţilor. Alpinistul arădean a rămas printre ultimele persoane în Tabăra de Bază, alături de alţi câţiva şerpaşi şi se pare că niciun elicopter nu va ajunge prea curând în zonă. 

Speologul Marius Iliescu a luat legătura cu Zsolt Torok şi se pare că alpinistul a luat decizia de a-şi asuma toate riscurile şi să se deplaseze singur către Lukla, un oraş situat în regiunea nepaleză Khumbu.

"Într-o ultima convorbire cu Zsolt de acum câteva minute i-am explicat situația creată și a luat decizia de a se deplasa prin mijloace proprii către Gorakshep și ulterior Lukla. Este într-o stare mai bună decât ieri și caută soluții de evacuare. Menționez că autoritățile române din MAE, ambasada din New Delhi, s-au mobilizat exemplar pentru rezolvarea situației dar nebunia care este acum în Nepal crează probleme serioase de comunicare", a scris Marius Iliescu. 

A.M.

Foto: facebook

Citeste si:

Ultimele veşti despre cei patru alpinişti români de TOP de pe Everest

Alpinistul Alex Găvan, prins de avalanşa din Everest, a fost salvat: "Nu mai e timp pentru căţărat"


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro