Alpinistul Alex Găvan, prins de avalanşa din Everest, a fost salvat: "Nu mai e timp pentru căţărat"

Alpinistul Alex Găvan a fost coborât cu elicopterul din tabăra de bază. El a văzut moartea cu ochii în urma avalanşei de pe muntele Everest, iar acum a dorit să anunţe că este teafăr.

Alex Găvan a scris un mesaj pe pagina personală de Facebook şi a anunţat că este bine, dar nu mai are timp pentru căţărat pe munte, deoarece vrea cu orice preţ să ajute oamenii din Nepal.

"Am zburat la Lukla, viu şi nevătămat. Acum nu mai e timp pentru căţărat, ci pentru a-i ajuta pe oamenii din Nepal. Fiţi alaturi de mine! Detalii in curand, pe facebook", ascris Alex Găvan pe contul de socializare.

"Atmosfera este mai calmă acum, însă zone din tabăra de bază de pe Everest arată ca după o explozie nucleară. Dezolant. O mare incertitudine printre oameni", a scris pe Twitter, alpinistul Alex Găvan, aflat în tabăra de bază de pe Everest.

Elicopterele au reluat, luni dimineaţa, evacuarea alpiniştilor blocaţi pe Muntele Everest, în urma avalanşelor declanşate de cutremurul cu magnitudinea de 7,8, soldat cu cel puţin 3.800 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ.

L.F.

Foto: Facebook

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest