Război pe Casa Poporului! Nu ai să crezi ce se întâmplă cu palatul Ceauşeştilor!

Edificiul ridicat în timpul lui Nicolae Ceauşescu este motiv de scandal între autorităţile române şi copiii arhitectului care a proiectat clădirea.

Tribunalul Bucureşti a respins, zilele trecute, contestaţia depusă de fetele Ancăi Petrescu, arhitectul Palatului Parlamentului, împotriva deciziei prin care Camera Deputaţilor a obţinut înregistrarea la OSIM a mai multor mărci cu imaginea clădirii. Practic, familia arhitectului a pierdut o parte a drepturilor intelectuale pe care le avea asupra clădirii. Decizia instanţei nu este definitivă. 

"S-a făcut fără înştiinţarea şi acordul meu"

Acesta este doar unul dintre procesele deschise de familia cunoscutului arhitect împotriva autorităţilor. Scandalul a început după ce, în mai 2013, Camera Deputaţilor a depus la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) o solicitare de obţinere a patru mărci cu imagini ale clădirii Casei Poporului. La acea vreme, Anca Petrescu considera că "solicitarea către OSIM este manevră josnică, ilegală, de furt intelectual". "Depunerea acestei cereri la OSIM s-a făcut fără înştiinţarea şi acordul meu. Cei de la Camera Deputaţilor habar nu au de faptul că un desen industrial trebuie să aibă un autor şi un element de noutate. Ori eu sunt autorul care a proiectat Casa Poporului, iar orice element de noutate nu se putea realiza fără acordul meu", declara Anca Petrescu, în urmă cu doi ani. Câteva luni mai târziu, arhitectul a murit ca urmare a unui accident rutier. În iulie 2014, Camera a obţinut o decizie favorabilă din partea OSIM, lucru care a atras nemulţumirea familiei Ancăi Petrescu.

Citeşte şi

Încă o lovitură pentru Victor Becali! Cine i-a pus gând rău fostului impresar!

Cel mai mare regret al Paulei Iacob! Decizia care a mâhnit-o pe regretata avocată!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro