REȚETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Pește în crustă crocantă cu bere
Publicat pe 26.11.2016 la 19:18 Actualizat pe 26.11.2016 la 20:02
Carnea de pește este foarte sănătoasă pentru organismul nostru și este alegerea perfectă pentru o cină ușoară, alături de familia sau musafiri.
Carnea de pește este foarte sănătoasă pentru organismul nostru și este alegerea perfectă pentru o cină ușoară, alături de familia sau musafiri.
Crusta crocantă se potrivește perfect cu interiorul moale, iar asezonat cu o salată ușoară, masa va deveni un adevărat răsfăț, conform rețetecalamama.ro.
Ingrediente:
600gr cod
100gr de făină
30gr amidon de porumb
1 lunguriță paprika
1/2 linguriță rasă de piper
125ml de bere rece
1 linguriță de pudră de ceapă/ 1 lingură de ceapă rasă
ulei
sare și piper
Mod de preparare:
Se amestecă făina, amidonul, pudra de ceapă, piperul și o puțină sare. Fileurile de cod, decongelate peste noapte, se scurg bine și se condimentează cu sare și piper.
Fileurile de cod se acoperă cu amestecul de făină, apoi se scutură. Berea rece trebuie turnată peste făina rămasă și se amestecă puțin, dar rapid.
Se adaugă uleiul pe foc, recomandabil la 180 de grade. Fileurile plină cu făină se adaugă în compoziția cu bere, se scurg și se pun în tigaia încinsă. Se prăjesc bine, întorcându-se pe ambele părți, până când crusta devine aurie.
Carnea se scoate și se pune pe un șervețel, pentru a se scurge uleiul.
S.O.