REȚETA ZILEI: Cel mai simplu cheesecake cu caramel și măr
Publicat pe 16.04.2018 la 16:11 Actualizat pe 16.04.2018 la 16:48
Pentru ceva dulce și inedit, dar ușor de preparat, recomandăm o rețetă minunată de cheesecake cu măr și caramel. Este cea mai simplă versiune pe care o poți prepara, iar rezultatul îți încântă papilele gustative.
Pentru ceva dulce și inedit, dar ușor de preparat, recomandăm o rețetă minunată de cheesecake cu măr și caramel. Este cea mai simplă versiune pe care o poți prepara, iar rezultatul îți încântă papilele gustative.
Ingrediente cheesecake caramel și măr:
Pentru crustă cheesecake caramel și măr
- 302 g firmituri de biscuiți
- 39 g zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 112 g unt sărat, topit
Umplutură cheesecake caramel și măr
- 678 cremă de brânză, la temperatura camerei
- 207 g zahăr
- 24 g făină
- 173 g smântână, la temperatura camerei
- 1 1/2 lingură esență de vanilie
- 1 linguriță scorțișoară praf
- 3 ouă mari, la temperatura camerei
CITEȘTE ȘI: Tartă cu lămâie și aluat integral. Nu are nevoie de coacere
Topping de măr pentru cheesecake
- 2 mere mari, tocate
- 56 g zahăr brun
- 1 linguriță praf scorțișoară
- 1/8 linguriță nucșoară
- suc de lămâie
- 120 ml sos de caramel
Frișcă pentru cheesake caramel și măr
- 120 ml smântână pentru frișcă, rece
- 29 g zahăr pudră
- 1/2 linguriță esență vanilie
- 1/4 linguriță praf scorțișoară
Mod de preparare:
Încălzește cuptorul la 163 grade Celsius și unge o tavă cu unt. Combină ingredientele pentru crustă într-un castron, apoi pe fundul tăvii de copt. Coace blatul timp de 10 minute, pe urmă lasă-l la răcit.
Într-un bol mare, bate brânza, zahărul și făina la viteză mică. Adaugă smântâna, vanilia și scorțișoara, apoi amestecă, tot la viteză mică. Adaugă câte un ou, amestecând după fiecare. Toarnă crema peste blat, în tavă. Coace timp de 30 de minute. Oprește cuptorul și lasă prăjitura înăuntru, timp de 20 de minute. Deschide puțin ușa de la cuptor, timp de 15 minute. Pune cheesecake-ul în frigider timp de 3-4 ore.
Pentru topping, combină merele cu zahărul brun, scorțișoara, nucșoara și puțin suc de lămâie într-o tavă. Amestecă totul până acoperi bine merele. Gătește merele la foc mediu, timp de 10 minute. Răcește merele în jur de un minut, apoi întinde deasupra cheesecake-ului. Stropește puțin sos de caramel peste prăjitură, apoi servește cu frișcă deasupra.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.