REȚETA ZILEI: Tartă cu lămâie și aluat integral. Nu are nevoie de coacere
Publicat pe 12.04.2018 la 11:10 Actualizat pe 12.04.2018 la 11:41
O rețetă fresh și absolut delicioasă pentru zilele călduroase de primăvară. După Paște, avem nevoie să preparăm deserturi răcoritoare care sunt și dietetice, pentru a reveni la kilogramele de dinainte.
Avem o propunere fresh și absolut delicioasă pentru zilele călduroase de primăvară. Tartă cu lămâie și aluat integral, bună de preparat după Paște, când avem nevoie să consumăm deserturi răcoritoare care sunt și dietetice, pentru a reveni la kilogramele de dinainte.
Ingrediente pentru tartă cu lămâie și aluat integral
- două linguri de unt
- patru linguri de zahăr brun
- biscuiți integral
- o cană de lapte condensat neîndulcit
- ciocolată neagră rasă
- două linguri de zeamă de lămâie
- lime rasă
- o linguriță de extract de vanilie
Mod de preparare - tartă cu lămâie și aluat integral
Pune biscuiții în blender și între timp topește untul într-un ibric. Apoi se amestecă untul topit cu biscuiții mărunțiți, până se omogenizează. Se așează amestecul într-o formă cu pereți detașabili și preasează amestecul pe până se pliază pe forma recipientului. Crema o faci din laptele condensat, sucul de lămâie, zahărul și extractul de vanilie, până se omogenizează. Răstoarnă crema peste blat și lasă la frigider pentru 3-4 ore. Apoi, pentru servit, adaugă ciocolata neagră și lime ras. Pofta bună!
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.C.