REȚETA ZILEI: Tort cu straturi de lămâie și mascarpone
Publicat pe 24.03.2018 la 11:18 Actualizat pe 24.03.2018 la 11:31
Pentru ziua de sâmbătă, v-am pregătit o rețetă dulce și ușoară, numai bună pentru a aminti de zilele calde de vară, în mijlocul unei ierni aprige.
Pentru ziua de sâmbătă, v-am pregătit o rețetă dulce și ușoară, numai bună pentru a aminti de zilele calde de vară, în mijlocul unei perioade dominată de frig și de zăpadă.
Tortul cu lămâie și mascarpone este bun atât pentru ocazii, cât și pentru zilele obișnuite când dorești puțin răsfăț într-o zi de weekend.
Ingrediente:
Cremă de lămâie:
- 60 ml suc de lămâie
- 2 lingurițe coajă de lămâie rasă
- 69 g zahăr
- 4 gălbenușuri de ouă
- 42 g unt sărat
Straturile de tort:
- 168 g unt nesărat, la temperatura camerei
- 310 g zahăr granulat
- 173 g smântână
- 1 linguriță esență vanilie
- 1 1/2 lingură coajă rasă de lămâie
- 6 albușuri ou
- 325 g făinâ
- 4 lingurițe praf de copt
- 1/2 linguriță sare
- 120 ml lapte
- 30 ml apă
- 90 ml suc de lămâie
Glazură de mascarpone:
- 720 ml frișcă lichidă, rece
- 173 g zahăr pudră
- 2 lingurițe esență vanilie
- 452 brânză mascarpone, rece
Mod de preparare:
- Pentru umplutura de lămâie, combină toate ingredientele într-un castrol de metal, întrun baine marie. Amestecă încet până când amestecul devine gros și se lipește de spatele lingurii. Apoi, toarnă umplutura într-un castron, acoperă cu folie de folie de plastic și pune la frigider.
- Pentru blatul de tort, preîncălzește cuptorul la 176 grade Celsius. Bate untul și zahărul timp de 3-4 minute, până obții o cremă pufoasă. Adaugă smântâna, vanilia și coaja de lămâie. Amestecă. Apoi, adaugă albușurile în două ture. Amestecă până totul e bine incorporat.
- Într-un alt castron, amestecă ingredientele uscate. Într-un altul, amestecă-le pe cele umede.
- Toarnă amestecurile în formele de tort. Coace timp de 25 de minute, apoi scoate blaturile din cuptor și lasă-le la răcit timp de 2-3 minute, înainte de a le scoate din tăvi.
- Pentru glazură, amestecă cu un mixer frișca, zahărul pudră și vanilia. Apoi, adaugă mascarpone și bate până obții „piscuri” ferme. Pune la frigider.
- Ansamblează tortul după propriile dorințe.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.