REȚETA ZILEI: Cheesecake cu portocală și merișoare, fără coacere!
Publicat pe 25.04.2018 la 17:30 Actualizat pe 25.04.2018 la 17:58
Ai poftă de un desert simplu și ușor? Pentru astăzi, recomandăm un cheesecale cu portocale și merișoare care, cel mai important, nu are nevoie de coacere!
Ai poftă de un desert simplu și ușor? Pentru astăzi, recomandăm un cheesecale cu portocale și merișoare care, cel mai important, nu are nevoie de coacere!
Pentru această rețetă, ai nevoie de foarte puține ingrediente, iar rezultatul este unul pe măsură. Este un desert ideal de pus pe masă, atunci când ai musafiri.
Ingrediente cheesecake portocale și merișoare fără coacere:
Pentru merișoare
- 2 căni zahăr
- 1 cană apă
- 2 căni merișoare proaspete
Pentru blat
- 2 căni firmituri gofre vanilie
- 3 linguri zahăr
- 1/2 cană unt, topit
Pentru cheesecake
- 680 g cremă de brânză, temperatura camerei
- 1/2 cană zahăr
- 2 linguri făină
- 1 lingură suc de portocale
- 1/2 lingură coajă rasă de portocală
- 226 g frișcă
Mod preparare cheesecake portocale și merișoare fără coacere:
Pentru merișoare, adu apa și 1 cană de zahăr în stadiul pe bulbuci, într-o oală, până când zahărul este complet dizolvat. Toarnă siropul într-un castron și lasă la răcit timp de 10 minute, apoi adaugă merișoarele și acoperă-le. Dă la frigider peste noapte sau timp de câteva ore.
Pentru blat, combină firmiturile cu zahărul și untul topit. Unge o tavă rotundă, apoi apasă amestecul de firmituri pe fund și până la jumătatea marginilor. Dă la frigider pentru întărire.
Amestecă crema de brânză. Zahărul, făina, sucul de portocale și coaja într-un castron. Adaugă cu grijă frișca. Împrăștie umplutura deasupra blatului, apoi dă la frigider timp de 4-6 ore. Scoate merișoarele și dă-le în cealaltă cană de zahăr. Ține-le la uscat timp de 30 de minute, apoi decorează cheesecake-ul cu ele.
- CITEȘTE ȘI REȚETA ZILEI: Cheesecake în formă de inimă! Simplu şi delicios
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.