REȚETA ZILEI: Tort cu straturi de zmeură, cocos și lămâie
Publicat pe 23.04.2018 la 09:22 Actualizat pe 23.04.2018 la 09:31
Odată cu venirea primăverii și a vremii calde, recomandăm un desert care este atât de fresh și ușor precum este extravagant. Impresionează-ți invitații cu o rețetă indedită de tort cu trei straturi: zmeură, lămâie și cocos.
Odată cu venirea primăverii și a vremii calde, recomandăm un desert care este atât de fresh și ușor precum este extravagant. Impresionează-ți invitații cu o rețetă indedită de tort cu trei straturi: zmeură, lămâie și cocos.
Ingrediente tort cu zmeură, cocos și lămâie:
Blat cocos
- 160 ml lapte de cocos
- 40 g nucă de cocos neîndulcită, curățată
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță esență de cocos (opțional)
- 175 g unt moale
- 200 g zahăr
- 2 ouă mari
- 200 g făină
- 1 3/4 linguriță praf de copt
Cremă de zmeură
- 300 ml lapte gras
- 6 linguri făină
- 270 g unt moale
- 270 g zahăr
- 1 1/2 linguriță esență vanilie
- un vârf de sare
- 5 linguri pudră zmeură uscată
Decorațiuni și umpluturi
- aproximativ 4 linguri iaurt lămâie
- zmeură uscată, strivită
- fulgi cocoș
- mentă
Mod de preparare tort zmeură, cocos și lămâie
Fierbe laptele de cocos, apoi adaugă cocosul curățat și esențele de cocos și vanilie. Lasă la răcit 30 de minute. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Bate untul și zahărul cu un mixer electric, apoi adaugă câte un ou, treptat. În alt bol, adaugă făina și praful de copt. Combină cu grijă în amestecul cu unt, alternând cu linguri din mixul de cocos. Pune blaturile la cuptor timp de 20-25 minute.
Pentru cremă, bate laptele și făina într-o oală, pe care o aduci pe aragaz, la flacără medie. Bate constant până când obții un amestec cremos, ca o pastă. Toarnă într-un castron, acoperă direct cu o folie de plastic, apoi ține le frigider. Odată răcită crema de făină, adaugă untul și zahărul într-un bol și bate la viteză mare până obții un amestec pufos și ușor. Adaugă vanilia și sarea. Bate amestecul de făină treptat, câte o lingură deodată. În final, adaugă zmeura uscată.
Pentru asamblare, amplasează un blat pe o suprafață. Umple o pungă de decorat cu crema de zmeură și întinde-o peste blat, apoi crează un inel de cremă la margini. Umple la mijloc cu iaurt de lămâie. Acoperă cu un alt blat și repetă procesul. Acoperă tot tortul cu un strat subțire de cremă, apoi dă la frigider 30 de minute. Acoperă cu un alt strat, apoi lipește, cu grijă, zmeura uscată în jurul părții de jos a tortului. Decorează deasupra cum dorești.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.P.