REŢETA ZILEI: Chifteluţe cu somon şi cartofi dulci
Publicat pe 09.03.2018 la 11:00 Actualizat pe 09.03.2018 la 11:53
Ultima zi dinaintea weekendului vă aduce în sufletele voastre bunăvoie şi relaxare. Dar, stai! Nu v-aţi gândit să vă aşteptaţi membrii familiei cu un preperata bun acasă? Dacă da, atunci află mai jos cum se prepară chifteluţele cu somon şi cartofi dulci.
Ultima zi dinaintea weekendului vă aduce în sufletele voastre bunăvoie şi relaxare. Dar, stai! Nu v-aţi gândit să vă aşteptaţi membrii familiei cu un preperata bun acasă? Dacă da, atunci află mai jos cum se prepară chifteluţele cu somon şi cartofi dulci.
Citeşte şi Rețeta zilei pentru cină! Piept de pui înăbușit cu pătrunjel și paprika
Cu doar că este o reţetă sănătoasă şi delicioasă, dar se prepară şi rapid, dacă nu doreşti să stai prea mult în bucătărie sau să se formeze un miros care să se răspândească în toată casa.
Ingrediente
- 3 conserve de somon, fără oase şi piele
- 1 cană cu piure de cartofi dulci
- 1/4 cană de maioneză
- 1 ou
- 1/4 cană de făină
- 3 cepe tăiate
- o jumătate de linguriţă de chimen
- o jumătate de linguriţă de sare
- 3-4 linguriţe de ulei de măsline, pentru prăjire
- o jumătate de ardei iute
Cum prepari chifteluţe cu somon şi cartofi dulci
Într-un castron mare, amestecați toate ingredientele. Luaţi câte o lingură din compoziţie si încercaţi să le faceţi precum nişte biluţe. Puneţi o tigaie mare pe foc mediu, apoi adăugați suficient ulei de măsline pentru a acoperi fundul tăvii (aproximativ 3 linguri). Puneţi fiecare bilă de compoziţie în ulei, după ce acesta s-a încins, şi întorceţi-le pe o parte şi pe alta, până când prinde o crustă subţire.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
A.V.