REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Desert fin, rapid şi delicios! Cremă de lapte cu turmeric şi stafide
Publicat pe 26.04.2015 la 17:47 Actualizat pe 26.04.2015 la 18:35
Această cremă minunată este ca o budincă de orez cu vanilie, doar că se prepară din făină de orez, fără ou. Culoarea galbenă provine de la pulberea de turmeric, care în combinaţie cu laptele cald capătă un gust asemănător oului.
Această cremă minunată este ca o budincă de orez cu vanilie, doar că se prepară din făină de orez, fără ou. Culoarea galbenă provine de la pulberea de turmeric, care în combinaţie cu laptele cald capătă un gust asemănător oului.
Ingrediente:
- 500 ml de lapte
- 50 g de făină de orez
- 60 g de zahăr brun
- 1 mână de stafide
- 30 g de nuci sau alune
- coaja rasă de la 1 portocală
- 1 linguriţă de esenţă de vanilie
- un sfert de linguriţă de turmeric
Mod de preparare:
Într-o crăticioară, amestecăm laptele, zahărul, turmericul, coaja rasă de portocală şi câteva esenţă de vanilie, până se omogenizează. Punem vasul pe foc, şi lăsăm la fiert circa 5 minute, sau până când zahărul se topeşte complet.
Adăugăm făină treptat, şi amestecăm cu un tel, până când aceasta se incorporează perfect. Lăsăm amestecul la foc mic 10 minute, până când compoziţia se îngroaşă ca o cremă.
Luăm vasul de pe foc, şi adăugăm stafidele. Amestecăm bine, apoi turnăm crema în boluri, cupe sau alte vase potrivite pentru budincă. După ce s-a răcorit, se dă la frigider. Este mult mai bună rece. Această cremă fină şi uşoară se poate servi pe deasupra cu miez de nucă prăjit şi mărunţit sau alune nesărate prăjite.
L.F.
Citeşte şi: