REŢETA ZILEI – DUMINICĂ: Paste cu broccoli şi piept de pui
Publicat pe 05.02.2017 la 17:15 Actualizat pe 05.02.2017 la 17:10
Pastele sunt preferatele multor oameni! Iar reţetele diverse şi extrem de delicioase. La fel ca aceasta cu broccoli şi piept de pui. În plus, e uşor de preparat şi-ţi răpeşte doar 45 de minute.
Pastele sunt preferatele multor oameni! Iar reţetele diverse şi extrem de delicioase. La fel ca aceasta cu broccoli şi piept de pui. În plus, e uşor de preparat şi-ţi răpeşte doar 45 de minute.
Dacă sunteţi vegetarian sau nu vreţi carnea - pipetul de pui -, puteţi să o înlocuiţi cu ciuperci. Atenţie însă, sunt bune atunci când le faceți deoarece sosul alb se va îngroşa destul de mult până a douăa zi iar broccoli se poate înlocui cu altceva, dacă nu sunteți bun prieteni cu această legumă.
Cum se prepară reţeta de paste cu broccoli şi piept de pui:
Etapa 1: Fierbem pastele aproape 8 minute, apoi le dăm într-un jet de apa rece și le punem într-un castron încăpător. În timp ce fierbem pastele putem să opărim și broccoli (sau îi putem face pe abur), doar 7 minute, altfel se vor închide la culoare, potrivit petitchef.ro. Ulterior, îi scurgem bine de apă și îi punem peste paste.
Pieptul de pui sau pulpele, le dăm cu sare și piper sau cu condimente pentru pui și le frigem într-o tigaie teflonata până devin ușor aurii. Dacă folosim mazăre congelată, o fierbem și pe aceasta separat. O scurgem bine de apa și o adăugăm peste paste.
Etapa 2:
Sosul alb: De fapt acest sos este un sos bechamel și se face foarte ușor. Într-o crăticioară topim untul și punem apoi făină amestecând rapid să se omogenizeze. Turnăm apoi treptat laptele cald peste făină și amestecăm cu ajutorul unui tel până se omogenizează.
Lăsăm să fiarbă la foc mic (mestecând continuu) timp de 7-8 minute. Sosul trebuie să aibă o consistență cremoasă dar nu foarte gros (că la ciulama) el trebuie să fie mai lichid. Asezonam cu sare și piper (dacă aveți piper alb ar fi ideal, îi va da o savoare aparte).
Tragem crăticioară de pe foc și lăsăm sosul să se răcorească puțin apoi adăugăm smântâna. Amestecăm paștele cu legumele, carnea și cu sosul alb, asezonam cu sare și piper după gust iar deasupra putem să presărăm parmezan râs. Este un fel de mâncare rapid, nu durează mai mult de 30 de minute să îl preparați, ușor și delicios!
Poftă nebună!
D.D.