REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Prăjitura Caramelita se prepară rapid şi are un gust incredibil de bun
Publicat pe 13.09.2015 la 16:25 Actualizat pe 13.09.2015 la 16:50
Ai chef să pregăteşti o prăjitură savuroasă care nu necesită mult timp? Noi îţi recomandăm această reţetă şi suntem siguri că te vei îndrăgosti de acest desert.
Ai chef să pregăteşti o prăjitură savuroasă care nu necesită mult timp? Noi îţi recomandăm această reţetă şi suntem siguri că te vei îndrăgosti de acest desert.
Ingrediente:
- 150 g. făină
- 100 g. zahăr brun
- jumătate de cană de fulgi de cocos
- 125 g. unt
- 4 linguri de unt
- o jumătate de cană de zahăr
- jumătate de cană de lapte condensat
- o cană şi jumătate de cremă de brânză
- o jumătate de cană de unt de arahide
- o sticluţă esenţă de vanilie
- o jumătate de cană de alune pisate
- 400 g de lapte lapte condensat
- 2 linguri de miere
- 60 g. unt
- 150 g. ciocolată
- 60 g. unt
Mod de preparare:
Mai întâi, amestecaţi toate ingredientele pentru bază, iar compoziţia se pune într-o tavă şi se pune la cuptor pentru 15 min. Apoi, într-un bol separat amestecaţi untul, zaharul şi laptele condensat. Compoziţia obţinută o puneţi pe foc 5 minute, apoi adăugaţi crema de brânză, untul de arahide, esenţa de vanilie şi alunele pisate. Turnaţi compoziţia peste primul strat.
Într-un vas amestecaţi toate ingredientele şi se ţin la foc mic până se topesc, iar apoi amestecaţi continuu. Turnaţi peste stratul cu cremă albă şi băgaţi la frigider pentru cateva minute.
Topiţi ciocolata şi puneţi şi untul, amestecând bine. Vărsaţi compoziţia deasupra prăjiturii, nivelaţi şi se pune la frigider. Poftă bună!
A.B.
Foto: secretlifeofachefswife.com
Citeşte şi: