REŢETA ZILEI - VINERI: Cea mai savuroasă fasole cu ciolan
Publicat pe 11.09.2015 la 17:35 Actualizat pe 11.09.2015 la 17:32
A plecat vara, dar şi toamna are frumuseţea ei. Când plouă afară şi e frig, o mâncare bună şi fierbinte, parcă îţi face ziua mai frumoasă. După zi grea de muncă, invită-i pe cei dragi la masă şi pregăteşte-le o fasole cu ciolan.
A plecat vara, dar şi toamna are frumuseţea ei. Când plouă afară şi e frig, o mâncare bună şi fierbinte, parcă îţi face ziua mai frumoasă. După zi grea de muncă, invită-i pe cei dragi la masă şi pregăteşte-le o fasole cu ciolan.
Această reţetă este una tradiţională româneacă, iar gustul ei este inconfundabil şi parcă îţi aminteşte de copilărie. Prinţesa Polonic te învaţă cum să pregăteşti această reţetă într-un mod original.
Ingrediente:
- ciolan afumat
- 700g de fasole mare, cu bob alb
- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- o ţelină
- 400g roşii în suc propriu
- câteva foi de dafin
- o legătură de pătrunjel proaspăt
- sare şi piper
Mod de preparare:
Fasolea trebuie să stea la înmuiat câteva ore înainte de a fi pregătită. De asemenea, în timpul fierberii e bine să schimbaţi de 2-3 ori apa, înlocuind-o cu apă fierbinte. Acest procedeu ajută la digestie.
Boabele se pot fierbe împreună cu ciolanul. O puteţi face şi separat, însă aşa veţi obţine mai multă savoare. Când şi boabele şi carnea sunt fierte, scoateţi ciolanul şi feliaţi-l. Adăugaţi-l apoi peste fasole împreună cu ceapa, ţelina şi morcovii tocaţi, sucul de roşii cu pulpă şi foile de dafin. Fierbeţi totul pentru încă 10 - 15 minute, iar la final condimentaţi cu sare şi piper. Apoi tocaţi mărunt pătrunjelul, presăraţi-l pe deasupra şi totul este gata. Se serveşte caldă, cu castraveţi muraţi şi pâine proaspătă.
Poftă bună!
Foto: printesapolonic.ro
M.T.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - JOI: Budincă de griş cu stafide
REŢETA ZILEI - MARŢI: Dovleac copt şi risotto cu caşcaval
Reţeta zilei - LUNI: Supă cremă de dovleac - Potrivită pentru serile răcoroase de toamnă