REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Prajitură "Diafană" - Nu ai cum să îi rezişti
Publicat pe 06.03.2016 la 16:55 Actualizat pe 06.03.2016 la 16:39
Ai poftă de ceva delicios? Îţi propunem un mic răsfăţ culinar tocmai bun pentru acest weekend. Prajitura "Diafană" face furori printre gospodinele care au încercat această reţetă.
Ai poftă de ceva delicios? Îţi propunem un mic răsfăţ culinar tocmai bun pentru acest weekend. Prajitura "Diafană" face furori printre gospodinele care au încercat această reţetă.
Conform A1.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Ingrediente
150 gr unt
100 gr zahăr
1 lingură cacao
1/2 pachet praf de copt
250 gr făină
1-2 linguri smântâna
Mod de preparare
Se freacă untul, smântâna cu făină, praful de copt, zahărul și cacao. Se obține un aluat pe care îl împărțim în două. Se întinde din aluat prima foaie pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se face a două foaie. Această trebuie pusă peste umplutura de cocoș.
Cremă de cocoș
6 albușuri
10 linguri zahăr
200 gr nucă de cocoș
Albușurile se băț spumă cu zahărul și se adaugă nucă de cocoș. Cremă obținută se pune în tavă peste prima foaie și se acoperă cu cea de a două foaie. Se pune la copt în cuptorul preîncălzit la 170-175 grade, pentru maxim 15 minute.
Cremă de vanilie
6 gălbenușuri
200 gr zahăr
3 linguri făină
1 plic budincă de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esența vanilie
Toate ingredientele se freacă la rece împreună fără unt și vanilie, apoi se pun pe foc până se îngroașă. Cremă se răcește la temperatură degetului, apoi se pune untul frecat spumă puțin câte puțin și esența de vanilie. La final, se glazurează cu ciocolată și se pune la frigider. Poftă bună!
Sursă foto A1.ro
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Cea mai bună prăjitură cu îngheţată! Te vei îndrăgosti instant de ea