Reţeta zilei: DUMINICĂ: Prăjitura "Răsturnată" - Te topeşti de plăcere
Publicat pe 26.06.2016 la 16:40 Actualizat pe 27.06.2016 la 11:05
Dacă e duminică e zi de răsfăţ aşa că îţi propunem să încerci următoarea reţetă. Prăjitura "Răsturnată" este un preparat delicios, care o să îţi placă atât de mult încât o să vrei să o mai încerci şi a doua oară.
Dacă e duminică e zi de răsfăţ aşa că îţi propunem să încerci următoarea reţetă. Prăjitura "Răsturnată" este un preparat delicios, care o să îţi placă atât de mult încât o să vrei să o mai încerci şi a doua oară.
Ingrediente
8 ouă
10 linguri de zahăr + 2 linguri pentru vişine
10 linguri făină
5 linguri ulei
5 linguri lapte
1 praf de copt
20 g cacao
500 g vişine fară sâmburi
100 g nucă
Sos de ciocolată
Mod de preparare:
Conform Bucătăraş.ro, pregătim o tavă tapetata cu hârtie de copt, dimensiuni 24/36 cm, apoi așezam vișinele și nucata tăiată grosier și presărăm 2 linguri de zahăr, apoi ne apucăm de blat.Albușurile cu un praf de sare le mixam bine până obținem o spumă tare, Gălbenușurile cu zahărul le mixam până se topește zahărul, apoi adăugăm uleiul și laptele și mai mixam cca 5-6 min. Adăugăm făină și praful de copt, omogenizăm și incorporam albușurile bătute spumă, cu mișcări lente de jos în sus.
Compoziția obținută o turnăm peste vișine, oprim un pic de compoziție în care punem cacao și apoi cu o linguriță punem din loc în loc peste compoziția albă, așa cum se vede în imagine. Dăm tavă la cuptorul preîncălzit, facem testul scobitorii, dacă această iese curată prăjitură este coaptă. Scoatem tavă din cuptor și o răsturnăm, scoatem hârtia de copt și apoi turnăm sosul de ciocolată cât este caldă, să între în prăjitură. Lăsăm să s eraceasca și apoi o porționăm.
sursă foto Bucătăraş.ro
E.V