REŢETA ZILEI – DUMINICĂ: Sânge prăjit cu ceapă! Un preparat după care vedetele sunt înnebunite!
Publicat pe 22.01.2017 la 19:30 Actualizat pe 22.01.2017 la 20:09
Această reţetă se prepară, de obicei, de pomana porcului. Sângele prăjit cu ceapă e un preparat ungureasc senzațional şi, de când l-au descoperit, vedetele din toată lumea îl adoră. Uite cât de simplă e reţeta! Iar gustul e pur şi simplu divin.
Această reţetă se prepară, de obicei, de pomana porcului. Sângele prăjit cu ceapă e un preparat ungureasc senzațional şi, de când l-au descoperit, vedetele din toată lumea îl adoră. Uite cât de simplă e reţeta! Iar gustul e pur şi simplu divin.
Ingrediente:
- 700-800 g sange de porc fiert in zeama condimentata
- 4-5 cepe albe mijlocii taiate marunt
- 2 linguri de untura
- condimente: sare, piper macinat
Mod de preparare a reţetei de sânge prăjit cu ceapă: Mai întâi, tăiem sângele și îl punem în apa care fierbe. Acesta trebuie fiert până se face mare și la mijloc, circa 30 de minute, potrivit agriculturae.ro. Punem în untură topită ceapă tăiată în bucăți uniforme și le călim cu puțină apa sub capac. Adăugăm sângele feliat mărunt, îl condimentăm, punem niște apa și le gătim împreună.
Sfat:Trebuie să avem grijă că mâncarea să aibă zeamă și să nu fie seacă. Sângele prăjit cu ceapă se servește cu pâine și cu murături.
Poftă nebună!
REŢETA ZILEI – SÂMBĂTĂ: Pui deghizat în porc aromat
D.D.