REŢETA ZILEI: DUMINICĂ - Trifle cu căpşuni, cel mai bun desert englezesc
Publicat pe 22.02.2015 la 16:27 Actualizat pe 22.02.2015 la 16:43
Bucătăria anglo saxonilor nu este una care sa te facă să salivezi, în general. Excepţie o face chiar acest desert delicios, simplu şi uşor de preparat, în faţa căruia cu greu vei rezista!
Bucătăria anglo saxonilor nu este una care sa te facă să salivezi, în general. Excepţie o face chiar acest desert delicios, simplu şi uşor de preparat, în faţa căruia cu greu vei rezista!
Trifle este un desert care se află în permanenţă pe masa festivă a englezilor, fiind o combinaţie reuşită de blat, fructe, jeleu, cremă şi frişcă, aşezate în straturi şi servite reci la finalul mesei.
INGREDIENTE:
(pentru 6 porții)
- 12 pișcoturi
- 200 g mascarpone
- 50 g zahăr pudră
- 200 g frișcă bătută
- 3 tipuri de fructe în culori diferite
- 6 linguri lapte
- 1 lingură whiskey cream
Mixam mascarpone cu zahărul pudra, apoi adăugăm frișcă bătută și omogenizăm compoziția.
Pișcoturile le înmuiem puțin în amestecul de lapte cu whiskey creăm (doar cât le scufundam și le scoatem imediat). Așezăm în pahare straturi alternative de pișcoturi, fructe și cremă, apoi dăm la rece pentru 30 minute.
După acest interval de timp aromele s-au îmbinat, iar paharele aburite ne îndeamnă să le servim.
Poftă bună!
Citeste si:
REŢETA ZILEI: Sâmbătă - Orez cu lapte şi sos de fructe
REŢETA ZILEI - VINERI: Bezele vanilate cu apă de trandafiri! Ţi se vor topi în gură