REŢETA ZILEI - VINERI: Bezele vanilate cu apă de trandafiri! Ţi se vor topi în gură
Publicat pe 20.02.2015 la 16:03 Actualizat pe 20.02.2015 la 16:23
Vrei să te îndulceşti cu un desert uşor de făcut? Încearcă bezelele vanilate cu apă de trandafiri care sunt atât de bune, încât le vei mânca pe toate odată!
Vrei să te îndulceşti cu un desert uşor de făcut? Încearcă bezelele vanilate cu apă de trandafiri care sunt atât de bune, încât le vei mânca pe toate odată!
INGREDIENTE:
- 230g zahăr
- 40g sirop agave
- 14g gelatină pudră
- 3 albușuri
- 4 linguri mari apă de trandafiri
- 4 linguri zahăr pudră cu amidon (4 linguri)
MOD DE PREPARARE:
Prima dată trebuie să tapetezi o formă de 10x10cm cu hârtie pergament. Apoi, pune gelatină intr-un bol cu apă rece la hidratat. Combină siropul de agave, zahărul și 90ml apă într-o tigaie. Adu la punctul de fierbere la foc mediu, amestecă bine până când zahărul s-a dizolvat și lasă să bulbucească pentru 10 minute apoi ia vasul de pe foc.
Stoarce cât mai bine foile de gelatină și adaugă-le la sirop, amestecă bine până se dizolvă complet. Acoperă și păstrează cald siropul. Mixează albușurile până când sunt ferme, adaugă apa de trandafiri mixând în continuare și siropul cald în fir subțire. Mixează în continuare până când temperatură amestecului ajunge la temperatură camerei.
Transfera amestecul în vasul pregătit, acoperă-l cu altă foaie de copt, fără să apeși, și lasă undeva la loc răcoros pentru 24 de ore. După cele 24 de ore, amestecă zahărul pudra cu amidonul, asta dacă zahărul pudra nu are deja amidon încorporat. Ridică hârtia pergament de deasupra și transfera bezelele pe o suprafața în care să le tăi în pătrate, cu un cuțit pe care îl înmoi mereu în apa fierbinte.
Cu ajutorul mâinilor ia-le ușor și tăvălește-le prin zahărul pudra, vor avea tendința să se lipească, după care așează-le pe o farfurie și lasă-le să se usuce pentru 2-3 ore.
A.B.
Foto: culinar.ro
Citeşte şi: