REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Trufe de ciocolată cu migdale şi rom
Publicat pe 08.11.2015 la 13:35 Actualizat pe 08.11.2015 la 13:30
Pentru că astăzi este o zi de sărbătoare, iar românii îi celebrează pe Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavril, îţi propunem un desert delicios şi perfect pentru masa festivă.
Pentru că astăzi este o zi de sărbătoare, iar românii îi celebrează pe Sfinţii Arhangheli Mihai şi Gavril, îţi propunem un desert delicios şi perfect pentru masa festivă.
Suprinde-ţi invitaţii cu nişte trufe de ciocolată cu migdale şi rom, iar ei fost fi de-a dreptul încântaţi de gustul lor. Reţeta nu este deloc complicată, iar rezultatul este fabulos. Prinţesa Polonic te învaţă pas cu pas cum să prepari acest desert delicios.
Ingrediente:
- 350g de ciocolată Venchi cu un conţinut bogat în cacao
- 100g unt
- 250 ml smântână pentru frişcă
- 5 linguri de rom
- 60g migdale măcinate
- cacao pudră
Mod de preparare:
Topiţi ciocolata la bain marie, adăugaţi untul, amestecaţi până se topeşte, apoi încorporaţi smântâna pentru frişcă, migdalele şi romul. Lasaţi compoziţia obţinută 2 ore la frigider. După ce s-a odihnit cuminte şi dulce la răcoare, luaţi câte o linguriţă de conţinut, modelaţi-l în palme sub forma unor bile şi aşezaţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Băgaţi tava încă o oră la frigider, iar la final tăvăliţi trufele prin cacao pudră. Păstraţi-le la rece şi savuraţi-le cu prietenii la o cafea.
Poftă bună!
Foto: printesapolonic.ro
M.T.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - JOI: Cuiburi de cartofi
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Papanaşi fierţi cu ciocolată! Gustoşi şi uşor de preparat!