REŢETA ZILEI - JOI: Dulceaţă de zmeură
Publicat pe 02.07.2015 la 16:25 Actualizat pe 02.07.2015 la 16:26
Dacă nu ştii cu ce să te mai delectezi la capitolul dulce, îţi sugerăm să încerci dulceaţa de zmeură, care pe cât e de sănătoasă, pe atât e de gustoasă.
Dacă nu ştii cu ce să te mai delectezi la capitolul dulce, îţi sugerăm să încerci dulceaţa de zmeură, care pe cât e de sănătoasă, pe atât e de gustoasă.
Dulceaţa de zmeură este bună la micul dejun, şi nu doar atunci, atât vara, cât şi iarna, iar pentru prepararea ei nu este nevoie să te dai peste cap.
Pentru două borcane preţioase de dulceaţă fină aveţi nevoie de:
- 1 kg de zmeură proaspătă
- zeama de la jumătate de lămâie
- 300 g de zahăr
Stropiţi fructele alese cu zeama de lămâie şi presăraţi zahărul pe deasupra, după care le lăsaţi câteva ore la macerat, până-şi vor fi abandonat zeama, apoi puneţi-le la fiert pe foc mic cam o oră şi 20 de minute. Amestecaţi din când în când.
Apoi, puneţi dulceaţa încă fierbinte în borcane şi înfiletaţi capacele bine şi le poziţionaţi cu fundul în sus. Lăsaţi-le aşa să se răcească sub o pătură groasă şi mutaţi-le în sfârşit pe raftul din cămară.
Sursa: printesapolonic.ro
Citeşte şi: