REŢETA ZILEI - MARŢI: Şerbet din flori de tei, o delicatesă a verii
Publicat pe 30.06.2015 la 16:17 Actualizat pe 30.06.2015 la 16:34
Ai poftă de un desert uşor şi răcoritor? Noi îţi recomandăm o delicatesă a sezonului care se pregăteşte într-un timp foarte scurt.
Ai poftă de un desert uşor şi răcoritor? Noi îţi recomandăm o delicatesă a sezonului care se pregăteşte într-un timp foarte scurt.
Ingrediente:
- 1 lămâie
- 500 g flori de tei
- 1 kg zahăr
- 1 litru apă
Mod de preparare:
Puneţi florile de tei la fiert o jumătate de oră într-un litru de apă .Zeama pe care o obţineţi, trebuie să o strecuraţi printr-un tifon şi se o puneţi iar pe foc. Adăugaţi zahărul şi lăsaţi-l din nou pe foc 10 minute până se dizolvă.
Daţi focul tare, iar atunci când siropul se îngroaşă, adăugaţi zeama de lămâie şi amestecaţi. Lăsaţi-l să se răcească şi îl puteţi servi.
A.B.
Foto: Hepta